Jak tylko przeczytałem post z 19:40 to od razu wiedziałem że to poranny paranoik,ma tak ograniczone słownictwo że głowa boli.Żenujący typ.
Zróbcie przemarsz od jednego pomnika do drugiego i po kłopocie. To tylko 300 metrów, może mniej.
Profesor Dźwigaj raczej kojarzy się z wystrojem kościołów i rzeźbami religijnymi a tu taki twór. To musiała być inspiracja Kościoła.
To tak jakby na Placu Defilad w Warszawie pomnik smoleński wybudować?
Podobnie?
Ciemny lud.....
Na 100 lecie 100 nowych zakładów pracy w mieście i powiecie , o tak to rozumiem
Skąd się biorą wysokie wyniki PSLu dalej nie rozstrzygnięto zagadki?
Zrobili sobie miejsce wiecznego spoczynku, w ten sposób rodzina zaoszczędzi na pomnikach. Nawet już po tamtej stronie życia muszą się wyróżnić dla tych co będą to oglądali. Proponuję powiększyć tablicę, aby zmieścić w przyszłości datę przejścia na drugą stronę zycia.
O jak jasno się zrobiło po Twoim wPISie
11 listopada zawsze będzie pod pomnikiem Piłsudskiego, a 3 maja pod nowym , tak mi się wydaje
13:58 a jak w głowach się przewraca na 100 lecie i robi się 12XI dniem wolnym to ok. A jak wymyśla się, żeby było zamiast 100 to 102 senatorów to ok? Jak chcą wybierać po jednym ze wschodu i zachodu? To jest śmiech. Pomników smoleńskich, prezydenta Lecha czy Jana Pawła II ogrom i często do nich niepodobne, to ok?
Brawo Ostrowiec! Wielki szacun dla wiekszosci Ostrowiakow! Obudziliscie sie I to jest wazne I to sie liczy.
Czyli w lubuskim internauci i mieszkańcy zareagowali podobnie negatywnie na nazwiska radnych jak w Ostrowcu Św. Jestem przekonany, że celem postawienia tego masztu było również uwiecznienie swoich nazwisk na maszcie w 100 rocznicę odzyskania Niepodległości za NASZE PIENIĄDZE przez ekipę rządzącą w UM. A gdzie są GŁÓWNI BOHATEROWIE na tej tablicy, którzy walczyli wtedy o Niepodległość !!!???? Jak wam nie wstyd pakować się na tablicę nie mając ziarna zasług dla tej historii?
W przyszłości te nazwiska zostaną zastąpione tymi, którzy zasłużyli na to miejsce.
Ja w ogóle uważam, że w Ostrowcu panuje autorytaryzm
za piłsudskiego to była straszna bieda ludzie starsi mówili wiec co składać?
widzę, że lokalni pisowcy jeszcze się nie pozbierali po laniu :)
Gościu 11:50 szkoda, że wam ci PIS-owcy nie zrobili lania przed wyborami z waszymi interesami.
PIS wybory wygrał, to nie wiem może ty lanie dostałeś 11:50.