Pan prezydent ma gest ! 5 milionów wydane na 8 mieszkań, czyli 625 tys. zł/mieszkanie. Ale to jest (?) inwestycja .
To na co wydamy pozostałe (!) bagatela 2,5 mln zł ?
Ja widzę sprawę tak: po 1. dobrze, że jednak ktoś tamte kamienice remontuje. Mam nadzieję, że te ze Świętokrzyskiej również doczekają się renowacji. Historycznemu centrum tej mieściny należy się taki szlif. Po 2. faktycznie, koszty remontu nieco przydrogawe, ale z tego co czytałem tamta firma robi renowację, więc koszty rosną. Absolutnie nie neguję tego, że ten kto ma zarobić - zarobi. Po 3. nie wiem czy mieszkanie drzwi w drzwi z ludzmi pewnego gatunku jest rozsądnym rozwiązaniem. Pamiętam jak wyglądał blok socjalny przy Samsonowicza po oddaniu. Miałem okazję oglądać go niedawno. Dramat. Dlatego nie zamieniłbym moich czterech ścian w wielkiej płycie na luksusy oferowane przez miasto.
Jakby nie liczyć to te wszystkie przyłacza dotycza tego właśnie budynku, a więc koszt łączny to 5 mln. zł. Brawo wy ...!
Za to niedaleko starej ruiny masz nową jakość - chałupę krytą blachą, z dwoma uszami. Wszystko gustownie obsadzone tujami :) Architekt musiał pracować przy produkcji frytek za czasów studenckich, ponieważ w/w chałupa wygląda jak sitko do smażenia ziemniaków zanurzonych w głębokim oleju :) Ilekroć widzę to dzieło mam ochotę skoczyć do fastfooda na frytki.
Kto może mieszkać.Patologia i tyle.
A u nas gościu 07:59 beneficjenci Okragłego Stołu ?:)
A ja pytam - panie prezydencie dlaczego tak drogo ?!!!
W Kunowie gmina kupiła rudere i wyremontowała dla 3 rodzin za jedyne 89 tysięcy zł.
Nie zadawaj pytań tylko klaszcz!
Małgorzata Mazur, kierownik Referatu Infrastruktury i Gospodarki Przestrzennej w Urzędzie Miasta i Gminy w Kunowie przypomina, że budynek przy ulicy Ogrodowej 20 w 2019 roku przeszedł proces komunalizacji.
– Z mocy prawa nabyliśmy go na własność. W tym roku zrobiliśmy rozeznanie cenowe, ustaliliśmy, że za kwotę 89 000 zł jesteśmy w stanie go wyremontować. Tak też się stało. Wymienione zostało wszystko: dach, elewacja, okna, instalacje w budynku, zagospodarowano łazienkę, kuchnię i pokoje – wylicza Małgorzata Mazur.
Łatwo wydaje się cudze pieniądze.
Tak sobie myślę, ze samorządy jakby im dać wszystkie fundusze unijne to szybko by je przejedli. Samsonowicza oddana do użytku jesienią 2018 roku za poprzednich rządów w Powiecie. Dziś już kawałek dobrego asfaltu zdjęty i Od nowa :)
Na bogatości. Zamiast postawić zakaz wjazdu dla ciężarówek na Ogrodowej, podczas przebudowy pozwala się żeby tiry skracały sobie tamtędy drogę. Potem Chrzanowskiego w prawo i przez miasto. Żaden błazen zajmujący się tematyką nie zauważył większej ilości ciężarówek na Jana Pawła? Skończą przebudowę i Ogrodowa do roboty. Ale przecież miasto stać nie na takie wydatki.
Też widziałem ten zdarty asfalt na Samsonowicza od skrętu z Chrzanowskiego do skrętu przy Intra Vita. I tak się kręci inwestycyjny interes.
Dokładnie gościu 19:02. Kończy się budowę z jednej strony, a z drugiej juz sie zaczyna remont. Ale przecież ktoś na tym zarabia, więc o co chodzi? Bedzie kolejny przetarg itd