Artykuł z 2018r. wtedy, kiedy opozycyjni europarlamentarzysci z Polski skarzyli na łamanie prawa przez rząd Polski.
Rafał Trzaskowski sprawił dziś, że wszyscy się na chwilę zatrzymali. Kandydat PO na prezydenta Warszawy, stwierdził, że gdy wygrają kolejne wybory, „to środki unijne będą odmrożone i Warszawa skorzysta z olbrzymich pieniędzy na inwestycje". – Zamurowało mnie, gdy to usłyszałem, bo to znaczy wprost działanie na szkodę Polski, Warszawy – powiedział warszawski radny PiS, Dariusz Lasocki.
Polityk Platformy Obywatelskiej gościł dziś rano w Radiu Zet. Trzaskowski mówiąc o sporze z Brukselą dotyczącym praworządności, szczególnie w kontekście przyszłego unijnego budżetu, wskazywał na fakt "mrożenia" pieniędzy przez UE.
Na szczęście dzięki naszym staraniom pieniądze nie przepadają, tylko będą mrożone. Jak wygramy kolejne wybory, to będą odmrożone i Warszawa skorzysta z olbrzymich pieniędzy na inwestycje – ocenił poseł PO Rafał Trzaskowski.
Radca prawny, warszawski radny Prawa i Sprawiedliwości nie przebierał w słowach mówiąc:
Myślę, że jeżeli nie mówimy tu o zmowie politycznej, to jako prawnik i osoba, która prowadziła kilka procesów karnych, patrzę na tę kwestię w ramach ewentualnej zdrady stanu, albo przynajmniej jakiegoś pomocnictwa lub też podżegania do działania na szkodę Polski. Oczywiście z przestępstwem takim wprost nie możemy mieć tutaj do czynienia, ale to jest sytuacja, w której uszczupla się budżet Polski
https://niezalezna.pl/228184-trzaskowski-o-zamrozonych-funduszach-unijnych-patrze-na-to-jak-na-ewentualna-zdrade-stanu
CAŁA PO POGARDA DLA ZWYKŁYCH LUDZI