To już zdjął majtki, dopiero pisałyście że w majtkach, kto tam mieszka na tej Zielonej i gdzie to w ogóle jest
Dzwoń na 112 a nie piszesz na forum.
Jak dojechać na ulicę Zieloną? Pierwsze słyszę a jestem rodowity Ostrow.. No nie wiem, Ostrowiak czy Ostrowczanin
A na ul. Reja była restauracja "Ostrowianka" - nie Ostrowczanka. Wszyscy mieszkańcy Ostrowca od zawsze mówili o sobie ostrowiak, ostrowianka.
Poprawnie to Ostrowiec Świętokrzyski – ostrowczanin, ostrowczanka.
https://www.google.com/maps/search/ul.zielona+ostrowiec/@50.9321342,21.4261727,17z/data=!3m1!4b1
No to ta knajpa Ostrowianka to w końcu była w Ostrowcu, Ostrowiu, czy może w Ostrowii, no bo już nie wiem.
No to już wszystko dla mnie jest jasne. Nieraz jak wychodziłem z Ostrowianki, nie wiedziałem gdzie jestem, a teraz wiem, że byłem w Ostrowii Mazowieckiej.
Mieszkanka ul. Zielonej to zielonianka, a mieszkaniec, to zieleniak.
Jedziesz ulicą Samsonowicza w strone NZ.Mijasz most na rzece Kamiennej,zaczynają się zabudowania dzielnicy Denków.Dojezdżasz do skrzyżowania.Na lewo jest zjazd do Ul.Rudzkiej,jedziesz jeszcze pare metrów w stronę Nz.Nastepna w lewo jest ul.Zielona.
Nawiasem mówiąc-bardzo cicha i spokojna ulica-domy tylko po jednej stronie,naprzeciw domów ogródki dzialkowe.