Niemcy dostali 102 mln. euro dla powodzian, a Włochy 4 mln. euro. Ile dostała Polska ? NIC!!! Dlaczego? Po rząd koalicji 13 grudnia nie złożył wniosku!!! Może Tusk nie złożył, bo wtedy Niemcy dostaliby mniej.
Pomyślcie do czego potrzebne w UE są takie kraje jak Polska, Bułgaria a teraz Ukraina
Oj..I tu zdziwiłbyś się..tyle ziemi co wykupili Korporacje trzeba kontrolować i transportować do Polski i przez Polskę oraz nabycie taniej siły roboczej
Ja, ja, ja, was ist los? Was ist das?
Gdzie utknęła unijna kasa dla powodzian? | Pogodne Szorty #175
Od powodzi minęły już ponad 2 miesiące. Te same 2 miesiące minęły też od wizyty w Polsce szefowej Komisji Europejskiej - Ursuli von der Leyen. Podczas tej właśnie wizyty obiecała ona aż 5 miliardów Euro przeznaczonych dla polskich powodzian. Gdzie są te pieniądze? Kto jest winny tego, że jeszcze nie otrzymali ich powodzianie?
Porozmawiajmy o tym. Zapraszam.
17.09.2024 Owsiak i Tusk o pomocy powodzianom [wideo]
Źródło: Kancelaria Prezesa Rady Ministrów, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, Gazeta Wyborcza
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy przekazała powodzianom 40 mln zł i rozpoczyna zbiórkę – o wsparciu, z którego mogą skorzystać poszkodowani w powodzi, podczas konferencji we Wrocławiu mówili premier Donald Tusk i Jerzy Owsiak. Padła zapowiedź pomocy z Unii Europejskiej. (...) https://www.termedia.pl/mz/-Owsiak-i-Tusk-o-pomocy-powodzianom-,58009.html