Ze zdziwieniem zauważyłem,że zlikwidowano informację dla nas petentów,którzy MUSZĄ,chcąc nie chcąc płacić podatki.
Aby nie było łatwo i szybko,to przecież Urząd Skarbowy,gdzie normalny szarak przyjść musi ,straszony konsekwencjami,karami itp ,trzeba swoje odstać w odpowiedniej kolejce,według innych oczekujących czasami kilkukrotnie.
Po 40 minutach czekania w tej cholernej hali,mając przed sobą jeszcze kilka osób,chyba z litości lub może złośliwości jeden z przechodzących pracowników skierował mnie do pokoju nr 7.
Boczne wejście,parter ,pokój nr 7,brak informacji na drzwiach czy ścianie obok ,kto tu pracuje i czym się zajmuje czyli czy robi cokolwiek.
Według głównej rozpiski na ścianie, to jakiś kierownik czy naczelnik.
Myślę sobie na takim stanowisku,to musi być krynica wiedzy wszelakiej,albo co najmniej chodząca encyklopedia z prostymi ,oczywistymi,odpowiedziami dla mnie prostaka,który ma jakieś wątpliwości w zderzeniu z tym podatkowym bełkotem.
Wchodzę,kobitki fajne i ON , PANISKO ,SUŁTAN czy inny MANDARYN zajęty czymś w sieci ,dla mnie wyglądało to na pasjansa,NK albo innego Face booka ,nie widziałem monitora więc mogę się mylić.
I ta odpowiedź,że jeśli chcę się czegoś dowiedzieć to żebym sobie w necie poszukał , a nie zawracał gitarę JEMU urzędnikowi państwowemu. hehehe
Niestety jakie państwo tacy urzędnicy,a ja z płacenia podatków dobrowolnie zrezygnować nie mogę bez przykrych dla mnie represji
Ale PROŚBA do wszystkich,to chyba dzięki temu PANU zlikwidowano informację,choć tłumaczy, że to odgórna decyzja.
ODWIEDZAJMY PANA KIEROWNIKA CZY NACZELNIKA W POKOJU NR 7 PARTER,PYTAJMY DLACZEGO ZLIKWIDOWANO INFORMACJĘ CHOĆ ODPOWIEDZI NIE DOSTANIEMY.PYTAJMY ZA KAZDYM RAZEM GDY CZEGOŚ NIE WIEMY
NIECH I ON,SPOKOJNIE PRZY KOMPIE NIE SIEDZI ZADOWOLONY, GDY JEGO PRZYMUSOWI PETENCI TRACĄ CZAS I NERWY W TYCH CHORYCH KOLEJKACH
Wybieram sie do niego już jutro heheheh
problem jest znaczacy. przydaloby sie przeprowadzic reformy w zatrudnieniu i organizacji pracy urzedow w Ostrowcu Swietokrzyskim
Taki atak może zostać odebrany jako zamach na urzędnika państwowego
Nie ma co przesadzać, wystarczy czytać ze zrozumieniem, na sali głównej, znajduje się kilka pomieszczeń, gdzie na drzwiach jest wyszczególnione na jaki temat można uzyskać porady np. VAT, darowizny i spadki itp itd. Ja też tam byłam niedawno i bez problemu uzyskałam info na temat, jeśli pytanie dotyczy innej kategorii niż napisane na drzwiach to też udzielają informacji. Co do US w Ostrowcu Św. mam zupełnie odmienne zdanie i nie mogę powiedzieć na tych urzędników akurat złego słowa, mimo tego, że to nie jest "przyjemna" instytucja. Nadmieniam, że tam nie pracuję, ani nikt z mojej rodziny. Jeżeli tak wszystkich już krytykujecie, to zastanówcie się najpierw nad sobą i zadajcie sobie pytanie: Jak ja się zwracam do swoich klientów itp?
No nie!A czy przyjemnie Ci drogi gościu pytać o informację osobista np.dot.darowizny gdzie z tego pięknego boksu rozmowa przenosi sie do wszystkich słuchaczy oczekujących w kolejce?
Chyba się nie rozumiemy, albo dawno nie byłeś w US:) Na sali głównej są pomieszczenia - zamykane, gdzie się wchodzi pojedynczo i nikt nie słucha o czym się w danym pomieszczeniu rozmawia, pozostali czekają na zewnątrz.
Wiadomo ,ze tam praca tylko i wylacznie po znajomosci i tak samo jest z rozliczeniami wpierwszej kolejnosci zwroty otrzymuja znajomi pozniej chołota wiec co sie dziwisz.A znam jednego takiego waznego, to sie orirntuje w sytuacji
Ja jakos nie zauważyłem sufitu nad głową...
I to z naszych podatków żyje i jeszcze łaskę komuś robi,niepasuje to niech sie zwolni inni czekają chetni .Juz czas porzadek w tym kraju zrobić z tym bałaganem
No jest teraz tam konkurs na referenta i informatyka. Próbujcie szczęścia ;)
Na referenta takie warunki:
Kobieta lat 23,5
Włosy kasztanowe
Oczy niebieskie
na zębach aparat
Imię Weronika
na informatyka:
Imię :Mateusz
Blondyn
zielone oczy
lat 19
duży trądzik
Miło słyszeć zadowolonego(choć w brak powiązań z US nie uwierzę) ,chodzi mi o to że przez parę miesiecy w roku jest czas gdy ludzie muszą składać PITy.
Zmieniają się przepisy,kwoty,ulgi itd . Jest jeden boks gdzie facet Pity przyjmuje,kolejka długa,rozpraszanie czy pytanie wcale tego nie przyspieszy.
Dlaczego zrezygnowano ze sprawdzonego rozwiązania ,jeden lub dwóch kompetentnych pracowników tylko do udzielania info związanych z pitami,kilka czy kilkanaście sekund i wszystko jasne.
Śmiem twierdzić ,że urząd jest dla nas obywateli i podatników,a jeśli ktoś myśli żę jest pępkiem świata i traktuje podatnika jako intruza i natręta,to niech otworzy prywatne doradztwo podatkowe,handluje na targu itp. ,w US Ostrowiec pracować nie musi
skarbówka to wzorowy urząd jest!!!!!!!!!!!
skarbówka to wzorowy urząd jest!!!!!!!!!!!-smiech na sali
WRESZCIE KTOŚ WAM OCZY PRZEMYŁ NAPISAŁ DOBRZE I PATRZCIE URZĘDASY JAK PROSTY CZŁOWIEK MOŻE WAS PODSUMOWAĆ
No tak liczbe pokoi i okienek ustalaja pracownicy US tak ? hahahah sprytnie wykombinowane . Ciekawe czy ktos wzial pod uwage ze szaraczek idzie z jednym PITem a pracownik US musi ich zrobic cala tone . Kto sie nie denerwuje w pracy . Nie mylcie pojec Naczelnik a zwykly pracownik . Pracownicy robia to co im sie kaze , dwoic sie i troic nie moga( prawa fizyki sie klaniaja dla tych co szkoly nie skonczyli) jezeli ktos idzie do roboty i ciagle sie buntuje przeciwko poleceniom szefa i ich nie wykonuje no to graty . Pracownicy US to tez sa ludzie.Nie wiem czy ktos zwrocil uwage ale czesto petenci przychodza i od razu siadaja z ryjem na pracownika US z zazaleniem o np jak to zmiana PITow , jak to nowe zasady , jak to nowy sporob wypelniania innych papierow. Oczywiscie to znowy spisek pracownikow US to oni tworza nowe programy nowe zasady itp itd ..... jednym slowem żal.pl czesc czapka
a ja uważam że taki urząd jak nasz kraj, oszczędności, oszczędności i jeszcze raz oszczędności -patrz starostwo -obietnice, patrz urząd miasta itp.itp