Kto robi dobrze usg piersi w Ostrowcu na dzien dzisiejszy?Prosze o polecenie kogos naprawde dobrego.
mammograf miazdży pierś i tak mocno napromieniowywuje że jest rak. W Szwajcarii i wielu innych krajach zakazany. U nas DOBROĆ.
A gdzie informacje o czynnikach wywołujących raka piersi ? Dlaczego promowana jest tylko badanie mammografia a nie edukowanie o czynnikach które wywołują raka piersi ? Czy dojście do takiego momentu jak badanie i wykrycie raka jest właściwą profilaktyką czy tylko diagnozą ( pomijam fakt skuteczności wykrycia raka , pomyłki i szkodliwość tego badania )
https://m.facebook.com/groups/402576940080235?view=permalink&id=972324036438853
Czego się nigdy nie dowiesz od właścicieli mammografów
Alternatywa?
„Tymczasem na wyciągnięcie ręki mamy inną bardzo skuteczną metodę wykrywania nowotworów piersi- termografię.
Termografia jest bardzo mało znanym badaniem.
Polega na wykonywaniu zdjęć kamerą termowizyjną.
Rejestruje ona promienie podczerwone.
Tkanka nowotworowa ma wyższą temperaturę, niż tkanka zdrowa, kamera rejestruje więc ciepłe i zimne obszary uwidocznione w postaci różnych barw.
Termografia jest doskonałym sposobem wykrywania nowotworów piersi.
Do tego jest:
-bezpieczna,
-łatwa,
- tania.
Metoda ta rozróżnia szybko i wolno rosnące guzy piersi.”
https://martabrzoza.pl/rak/mammografia-dobro-czy-zlo-konieczne/
Wielu kobietom usg życie uratowało!
Moja koleżanka była na usg i wyszedł
guzek! Dzieki temu szybko zareagowała i dzisiaj już 10 lat minęło!
Jest wyleczona! Co rok robi usg
tak dla sprawdzenia i jest dobrze!
Brała hemie i pomoglo!
Ostrzeżenie specjalne
Nie idź do Chmielowa (wieś Chmielów) tam była straszna burza (ul Romanowska) z nieba uderzyło nagle 200 piorunów
burza pozostawiła ludziom 10 sekund na ucieczkę i o mało co nie pozabijała ludzi
Jeżdżę do Kielc do poradni chorób piersi DIAMED na ul. Paderewskiego. Wykonują USG prywatnie i na NFZ, przyjmują tam lekarze z Onkologii. Posiadają również mammograf. Polecam serdecznie, mam już dwa guzki usunięte, kontroluję się tam regularnie. Dodam, że w Ostrowcu lekarze mnie totalnie olali, gdy wczułam pierwszego guzka.