11:35 Gość 10:56 napisał prawie wszystko , organizacyjnie to żaden problem , widziałem podobne rozwiązania. Katedra : szkłem podzielone biurka i praca nie plotkowanie i odpoczynek po domowych zajęciach. Przecież chcemy oderwać się od zaścianka i zmniejszyć koszty. Emeryta mieszkańca SM nie stać jest na utrzymanie młodych i wiekowych!.
No to proszę nie narzekać na podwyżki czynszów.
Coś mi się obiło , że Rząd przyjmuje jakieś ustawy o opłatach za centralne ogrzewanie, ustalane są limity podwyżek, a w Spółdzielni już wszystko przyjęte, wyliczone, podwyżki rozniesione, nie za wcześnie ?
I czego oczekujesz , samo ukarania.
Gościu z 12.53 z czegoś trzeba płacić kary :)
10:56 , 11:35 , 12:24 to jest czego oczekuję.
W SM potrzebne jest max 15 osób do administracji i zarządzania, są pojemne komputery. W Malwie na środku zrobić boksy dla pracowników. Przełożony siedzi 0,5 m wyżej i widzi swoich, na kilku takich ma oko inny co pracuje 1 m wyżej. Budynek SM wynajać min. za 500 tys lub więcej dla firmy pracującej zdalnie. Zatrudnią z 50 osób miejscowych (bo taniej) Zarządzanie mamy za darmo. Pomysł jest sprawdzony. Widziałem w Szwecji 1976 r. Zakłady Volvo. Reszta do oceny Państwa, tak lub nie. Można też dodać swoje uwagi lub wykluczyć.
To byłoby doskonałe innowacyjne rozwiązanie , to co jest to próchnica i jaka droga!. W innym systemie nikt nie pozwoliłby sobie na takie koszty.
Do przemyślenia również istniejący park maszynowy./paliwo , ubezpieczenia pojazdów/.
To dobry pomysł, ale może ktoś zaproponuje rozwiązanie.
Tylko, że Polska to niestety nie Szwecja, czy inne państwa o zupełnie innej specyfice.
No nic, chyba to nie temat na ten wątek.
Doceniam jednak takie pomysły, innowacja.
11:35 Gość 10:56 napisał prawie wszystko , organizacyjnie to żaden problem , widziałem podobne rozwiązania. Katedra : szkłem podzielone biurka i praca nie plotkowanie i odpoczynek po domowych zajęciach. Przecież chcemy oderwać się od zaścianka i zmniejszyć koszty. Emeryta mieszkańca SM nie stać jest na utrzymanie młodych i wiekowych!.
Kanalia = człowiek podły, nikczemny. Zamilcz klaunie, udajesz takiego mądrego, a w fakcie masz gów*o do powiedzenia. Jak to mówią, w nogach śpisz, gów*o wisz. Tak jest i z tobą. Cwaniaczysz, kozakujesz, strzelasz do much z armat.
Sejm uchwalił w czwartek nowelizację ustawy wprowadzającą mechanizm ograniczenia wzrostu cen dla odbiorców ciepła do 40 proc. Teraz ustawa trafi do dalszych prac w Senacie.
Za uchwaleniem noweli ustawy o szczególnych rozwiązaniach w zakresie niektórych źródeł ciepła w związku z sytuacją na rynku paliw oraz niektórych innych ustaw głosowało 441 posłów, nikt nie był przeciw, a ośmiu wstrzymało się od głosu.
21.11
Niestety, pisze dobrze i na temat. No cóż, służba zdrowia nie spełniła się w SM. Trudno, to się naprawi i będzie dobrze. Nie ma co kruszyć kopii, zaplacą albo odsiedzą za ciężkie naruszenie prawa, jest to karygodne.
Tylko jak zmienić te niemiarodajne wyniki moczu lub stężenia jadu we krwi co poniektórych,?A i 10ciu przykazań Bożych Halyny nie zmienisz.A uczyla::Nie mów fałszywego świadectwa przeciwko bliźniemu swemu,Nie pożądaj rzeczy,która Jego jest!!Że o żonie wspominać nie muszę!
Wyjdz z szeregu piszących, bo masz kompleksy i to nazbyt duże,żeby nadążyć za ludźmi,którzy nie myją zębów w bidecie.
Pamiętaj,że Kanalia i z armaty do muchy trafi.Ot.wlasnie Kanalia i to Wyjątkowa!Goń się że swoimi pustymi wpisami!
Ile kosztuje obsługa prawna tego słynnego nowego mecenasa ?
Nowe czynsze są nielegalne. Brak głównej księgowej , prezesa ...