Nie wiem czy to dlatego, że apel z prośbą o informacje wysłał wojewoda, który reprezentuje rząd PIS w terenie, czy jakieś inne względy zdecydowały, że w prawie 2 mln. mieście rządzonym przez postkomunistyczny układ Trzaskowski znalazł tylko 30 miejsc dla potencjalnych uchodźców. Dla porównania Elbląg zgłosił ponad 400, Olsztyn ponad 60. Ale Trzaskowski jedzie dziś do Kijowa. Po co? Chyba robić sobie PR na wojnie.
To może wojewoda wskaże więcej
A poza tym ci cie interesuje ci się dzieje w Warszawie
Podobno tym, którzy mają własne domy i są wyznawcami PiSu będą dokwaterowywać Ukraińców w każdym mieście. Wreszcie będzie okazja, aby suweren wykazał się prawdziwą miłością katolicką i miłością bliźniego. Jak to było? "Po czynach i po owocach ich poznacie". Macie unikatową okazję się wykazać! Będziemy obserwować.
Święta prawda, pokażą miłość do bliźniego
A może u ojca w Toruniu trochę miejsc się znajdzie
Ale trolle świnie znalazły pokrzywkę..nawet pomoc Ukrainie im przeszkadza.
W Warszawie więcej Ukraińców niż Polaków
Jońca i Szczerba mają przyjmować uchodżców. Brawa !!!
13:24. Słyszałem, że do twojego domu ma być przydzielonych czterech Ukraińców, gdyż masz spory metraż i bardzo udzielasz się społecznie. Cieszysz się? Szykuj prowiant, bo polska gościnność powinna być zachowana.
14:24. Traktuj tę decyzję, jako wyróżnienie za swoją dotychczasową, aktywną działalność społeczną i katolicką. Aż ci zazdroszczę, ale gdzie mnie tam równać się z Tobą?
Na plebanię niech przyjmią ojcowie miłośreni
A willa Górczyńskiego w Ujeżdzie stoi pusta
Potrzebni kto to towarzystwo bedzie utrzymywał? polskie dzieci niemaja na studia i inne rzeczy, a tu ukraińcow przyjmuja i funduja im z naszych podatkow wszystko.To chyba za Wolyń i Banderę ktorego czcza w podzięce za pomoc
w willi na Żoliborzu kilka miejsc się znajdzie i kotu będzie przyjemnie
Trzem kotom. Czaruś, Feliks i Fiona.
Trzy koty i stary kawaler obsypany łupieżem. Fajne towarzystwo pomijając kawalera.
Może na Czajce znajdą sie miejsca