Witam serdecznie. Mam ważne pytanie. Bo z szoku wyjść nie mogę. Właśnie zobaczyłem na stronie szkoły, że dyrektorem został Pan Tomasz Ł., a wicedyrektorem Pan Czesław G. Dlaczego? Tyle lat Pan Czesław był na 1 miejscu... Ktos o tym zadecydował z góry czy to była decyzja Pana Czesława? Ktoś mnie oświeci?
Skończyła się kadencja Panu Golisowi, a do konkursu nie przystepował.
Chyba jakoś tak to było, dokładnie nie pamiętam, bo to było parę miesięcy temu. Ale głośno o tym było.
Proszę, przypomnij sobie coś jeszcze. Bardzo mnie to interesuje... Przecież Pan Czesław był bardzo dobrym dyrektorem. Ciekawi mnie czy go wygryźli ze stanowiska czy sam nie chciał być dalej. Teraz jest wicedyrektorem i ma przecież mniejszą pensję....
Mówisz, że było głośno. Pisały o tym gazety?
Nie przystępował do konkursu, ale dlaczego to już nie wiem.
Tam pomylili barany imię. Czesław a nie Mirosław. Ktoś coś wie jeszcze?
a kogo to obchodzi? Pracujesz tam, czy zamierzasz,że tak cię to ciekawi? Kogo w ogóle obchodzą jakieś szkoły ,jakby nie było innych tematów?
Mnie to obchodzi. Dla mnie ten temat jest istotny i co?
To poszperaj kochana w internecie, tam znajdziesz wszystko na nurtujące cię pytania. Tu ci nikt szczegółów nie napisze.
A co za różnica kto siedzi na jakim stołku? W tej szkole nie ma laureatów olimpiad od lat, niech się za to wezmą w pierwszej kolejności.
Po co wysylacie bOMbelki do szkoly bez osiagniec? Wina Tuska?
nie chodzi o bąbelki ,tylko o ciekawskich którzy muszą wiedzieć kto jest gdzie dyrektorem
O mamy tu dobrze poinformowanego znawcę z placówki 500+ :(
Taka lokalna układanka na stołkach. Trzeba zauważyć, ze ani dotychczasowy dyrektor II LO im. Chreptowicza, ani dotychczasowy dyrektor THM nie przystąpili do konkursu w lipcu 2019.
Dlaczego? Byli znakomitymi dyrektorami. Pamiętam jaka aferę rozpętało towarzystwo medialne w tym RO rok wcześniej przed wyborami samorządowymi w stronę starosty Dudy, bo nie uzyskali ci dyrektorzy większości w komisji i przez rok byli mianowani jako (chyba pełniący obowiązki) bo takie uprawnienia ma Starosta. Dlatego w roku 2019 był ponowny konkurs. Gdyby wtedy wygrał ktoś inny już sobie ostrzyli kły, dlaczego takich dobrych dyrektorów nie wybrali. Zapewne byłyby zarzuty o nepotyzm itp.
Teraz obyło się spokojnie, cichutko. Vice-prezydentem jest Pan Smoliński, a jego żona dyrektorem, II LO.
cyt. z linku wyżej:
"Nowym dyrektorem Chreptowicza będzie Małgorzata Górecka-Smolińska, pracownik naukowy Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach, wydziału zamiejscowego w Sandomierzu. Była jedynym kandydatem na to stanowisko. Dotychczasowy dyrektor Sławomir Miszczuk pozostanie w szkole, będzie pracował jako nauczyciel.
Z kolei dyrektorem Zespołu Szkół nr 3 będzie Tomasz Łodej, nauczyciel przedmiotów zawodowych w tej szkole. W konkursie startował także inny nauczyciel Dariusz Granat. Dotychczasowy dyrektor Mirosław Golis nie przystąpił do konkursu, ale także pozostanie w szkole jako nauczyciel.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Bardzo mnie ona satysfakcjonuje:)
Po co mieli startować jak wiedzieli - jako inteligentni ludzie - że nie wygrają.
Mówiąc kolokwialnie - po co się kopać z koniem.
Ale czemu mieli nie wygrać? Pamiętam, że kilka lat temu Pan Golis już myślał o odejściu.