Tak z ciekawości pytam,czy łapiecie na Kamiennej i jeßli tak to jakie ryby się trafiają?ps połamania kija;)
Ładne jazie, płocie, leszcz raczej drobny. Czasami trafi się sum tak 70 cm. Karpia nigdy nie złapałem.
Na spining dużo małego okonia, większy szczupak sporadycznie.
Czy placicie w tym roku tak wysoka stawke za czlonkostwo w pzw.Ja se zastanawiam,cz nie zrezygnowac.
Nie nieplacimy kilka razy w roku to i tak da sie polowić,duzo znajomych zrezygnowało z powodu wysokiej ceny karty
Okazałe leszcze trafiają się w okolicach Bałtowa.
Często trafaia się sandacz, rzadziej szczupak, raczej małe sztuki, a tak to leszcz, płoć i drobnica. Łowię koło castoramy.
Tam gdzie dzika kamienna,pozwalane drzewa do wody tam jest konkretna ryba ,jak uregulowana to narybek tylko plywa a nie okazy
Prawda. Łowię w okolicach ujścia Szewnianki do Kamiennej i jest dokładnie tak jak piszesz :)
Nie jestem ekologiem, lubię jeść ryby, ale tylko te złapane w sieć lub bezkrwawo. Nie lubię patrzeć na lapanie ryb na żywą przynętę, oraz wyciąganie haczyka z pyszczka ryby, okaleczania jej i patrzeć jak się miota złapana na żyłce. Bestialstwo. Nich żyją na wolnosci, nie męczyć. Zgroza, złapać i puścić. Egoizm.
Kiedyś metrowy szczupak w Kamiennej to była norma
Są takie i wcale nie malo, często sie trafiają . Ale nie w O-cu tam gdzie sa zatopione drzewa itd. ciagnie się okazy.A gdzie :) niedaleko O-ca.Tyle
Stoki ,Ruda tam jest ryba sumy sie trafiają nawet.Kolo castoramy to piklingi sa tylko jak palec,niema ryby tam.Ja ostatnio jak bylem kilka lat temu złapalem ale kondona tylko i juz tam niechodzę
Właśnie kiedyś szczupaków było wiecej...nie mają miejsc tarliskowych?