Witam serdecznie czy ktoś może wie w jakiej cenie jest węgiel kostka na składach w Ostrowcu?
czy macierewicz to wnuk lenina ? widać identyczne podobieństwo i poglądy.
To z tego wynika, że musiał byś być jego synem.
Człowiek zadaje pytanie a stado baranów pisze bzdety, ani to o polityce ani o poglądach ot głupota baranów zgonionych z pastwisk do zagrody . Szanowny autorze tego wątku, sam jestem ciekaw jakie aktualnie panują ceny węgla bo używam tego środka do ogrzewania domu, dysponuję zapasami z ubiegłego roku i mam nadzieję że gorączka cenowa spadła do normalności, w poniedziałek zrobię rekonesans cenowy, dam odpowiedź, pozdrawiam ( nie pozdrawiam stada głupich baranów )
Pytałem 3 tygodnie temu na składzie przy ul. Kolejowej 1500 zł za tonę, węgiel z Kazachstanu.
Super, dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Na Samsonowicza pytałem polskie kopalnie workowany bo taki mnie interesował 40 zł za worek 25 kg.
Jak odróżnić węgiel z polskiej kopalni od węgla z Kazachstanu czy innej Birmy ? Ktoś to potrafi ? Rozumiem, że najlepszym wskaźnikiem jest kupić wiadro węgla, spalić i jasna sprawa. Ile popiołu, ile żużlu, ile ciepła ale...znów zachodzi obawa , że właściciel składu węglowego zamienił kupy węglowe bo wiadro węgla można spalić w ciągu kilku godzin (piec domowy) a praktycznie w jeden dzień a na hałdzie może się w tym czasie dużo zmienić
A ja kupiłam węgiel workowany w Szewnie w sierpniu w te upały,a teraz otwieram worek już któryś z kolei a tam węgiel mokry aż się leje ,czyli wielkie oszustwo na wadze już tam nie kupię a u jeszcze jedno worki od sierpnia mam w garażu w budynku
Dlatego węgiel jest w nieprzezroczystych workach foliowych. Ja tak kupiłem w castoramie, był prawie sam miał zamiast orzecha.