Gdzie sprzedają naprawdę ładne i oryginalne wieńce i wiązanki ze sztucznych kwiatów na 1 listopada?
Na targu, w kwiaciarniach, w dolexie ( dawne 1001 drobiazgów) panie robią. Albo zrób samemu. W dolexie kupisz wszystko co potrzebne i wyjdzie Cię taniej niż gotowa wiązanka.
Na Polnej koło kościoła na Ogrodach.
A gdzie można kupić naprawdę ładne znicze?
sklep ogrodniczy ul. Sienkiewicza
Wszysto czego potrzebujesz znajduje sie w hurtowni na 11 Listopada z tylu Denkowa przy Jazie , ceny o wiele nizsze i b duzy wybor .
Ładne znicze też w Dolexie widziałam jeśli chodzi i szkło, ale czas palenia już nie taki ładny :)
Sporo jest w hurtowni kwiatów i zniczy na Samsonowicza przy moście na Kamiennej
A co to jest ten Jaz?
Jaz to inaczej zapora wodna .
Ja kupowałam zawsze w 1001 ale na wiosnę bardzo zdrozalo i w liniowcu na polnej po starej lecznicy dla zwierząt taka miła blondyneczka sprzedaje.
Od kilku lat kupuję w hurtowi ogrodniczej przy obwodnicy - duży wybór i świetne ceny
Gotowe mają wiązanki? Duży wybór? A jak teraz z wyborem w 1001?
Od kilku lat nie kupuję żadnych sztucznych, odpustowych śmieci. Mały kwiatek, zielona gałązka, świeczka i pamięć, to mi wystarczy i moim bliskim pewnie też. Nie robię z mogiły kolorowego straganu. Ale to mój wybór.
Można bardzo skromnie ale ja chcę troszkę bogatszą wersję. Piękny bukiet z żywych kwiatów i duże świeczki no i obowiązkowo chryzantem. No tak mi się podoba i to mój wybór.
Acha, no i zamawiam taki bukiet bo sama nie umiem zrobić a nie znoszę bylejakości.
Mnie się podoba ta tradycja ubierania grobów na 1 listopada. To takie nasze, polskie święto. Choć prawdą jest, że te ubrane groby to raczej bardziej dla nas żywych bo zmarłym to jedynie modlitwa może pomóc.
w czym może pomóc?
Zapalić znicz