Bieda to stan umysłu.
Musisz być w takim razie bardzo biedny forumowyIdioto.
17:47 To po ile kupiłeś te dzieci i gdzie?
17:47 - czyli dałeś się sprzedać za 500+! Gratuluję, że nie pomyślałeś że Twoje dzieci będą w dwójnasób to spłacać, a Ty na emeryturze będziesz klepał biedę.
17:58 - on przekalkulował, że kiedyś te jego dzieci znowu będą brały na swoje po 500+ i tym sposobem zbiją niezłą fortunę. Tylko nie pomyślał, że lepiej byłoby mu się żyło, gdyby było mniej podatków i mniejsze, wtedy pracodawca wypłacałby większą pensję, towary i usługi byłyby tańsze, większy dostęp do służby zdrowia i nie trzeba byłoby w niejednym przypadku leczyć się prywatnie. Wtedy nie potrzebne byłoby nawet to 500+, za które kupili głosy wyborców, a teraz główkują co zrobić, aby z powrotem ściągnąć te pieniądze i załatać dziurę budżetową.
18:45 No nie pomyślał. Widocznie nie jest mocny w tej dziedzinie.
Dobry dowcip: "...wtedy pracodawca wypłacałby większą pensję...". Hłe, hłe.
U większości z nich tuczenie się jest ich niepisaną wizją i misją.
Jakoś gdy nie było 500 + pracodawca nie chciał wypłacać większej pensji a na każde wspomnienie o podwyżce reakcja była jedna - nie podoba się to won. Potem sami zaczęli się prosić żeby zostać.
No i o to chodzi. Pozwolić by Janusz biznesu zweryfikował rynek
Nie martw się o czyjeś dzieci. Dzięki tym pieniądzom moje teraz mogą się kształcić, dzięki czemu kiedyś świetnie sobie poradzą.
A może pójdą w ślady rodziców :D
Rodzenie dzieci bo dajom? Pysznie. Skończy się Eldorado, oby przy najbliższych wyborach. I madkowanie na cały etat również powinno. Moja babka wychowując swoje dzieci nie wyciągała ręce po dej (komuna itp.), moja matka również nie dostała pomocy od państwa, a jednak potrafili utrzymać z ojcem rodzinę na jakimś poziomie. Ja posiadając już dorosłe dziecko nie załapałem się na ten nieszczęsny programik dla umysłowo ułomnych. Zasada jest taka: nie stać Cię? Nie kupujesz auta za 100000 zł, nie robisz sobie dziesiątki dzieci. Na auto nie dajom, na dzieci powinny być ulgi podatkowe.
Wiecie, że w 2021 lub 2022 mają być pieniądze na 1000+ No chyba że społeczeństwo tak zgłupieje że w przyszłych wyborach parlamentarnych wybierze obecna opozycję to wtedy pewne: Piniędzy nima i nie będzie.
Jak chcą wygrać wybory w 2023, to niech będzie 5000+, po wyborach zabiorą, ale dużo idiotów się nabierze.
Idioci wybierają tych co zabierają a nie tych co dają.
Mi tam nic nie dali.
Sam nie biorę ale co gdybać co będzie gdy będzie?
Ciebie to raczej nie dotyczy więc co się martwisz ? Zazdrość to bardzo niedobra cecha ;)