Co będzie w tym roku na WOŚP w Ostrowcu ?? Będą jakieś koncerty ?? Ktoś coś wie ?
znowu sie napasie i zabezpieczy sobie byt--od tego to powinno byc panstwo
Kto się napasie dziubasie?
Masz rację,tym powinno zajmować się państwo.Jeśli zbierał pieniądze raz,dwa to w porządku.Później powinna się u rządzących zapalić czerwona lampka,że coś robią źle i ktoś po nich poprawia.Wstyd mi że w Polsce na sprzęt medyczny zamiast dotacji z rządu jest jałmużna zbierana od narodu.Chciałbym doczekać czasów gdzie powiem,że może u was jest źle ale u mnie w Polsce ludzie nie czekają latami na wizytę u lekarza,a szpitale są dobrze wyposażone.Mam wrażenie że dokąd Owsiak będzie wyręczał rząd w jego obowiązkach dotąd będziemy chwalić zbiórki a nie poziom leczenia.
dokładnie..a reszta na woodstock..niestety.
Poziom leczenia jest i tak z roku na rok lepszy, tylko mlodociani nie maja skali porownawczej
Poziom leczenia coraz lepszy? wszystko zależy od porównania.Na Kubie apteki wydają leki za darmo,a do specjalisty się nie czeka.Wiem bieda,prawa człowieka...Na Białorusi za leki się paci,ale do specjalisty nie czeka się rok i dużej.Wiem wiem...prawa człowieka.Aha w naszym kraju w Polsce najszybciej rośnie najniższa krajowa.Bo jest najniższa.To jest moja starego skala porównawcza.Więc nie mów o poziomie leczenia zaćmy za półtora roku od zdiagnozowania.Najlepszy żart lekarza "czemu pan tak długo z tym czekał?"
A ja się zgadzam z moim kolegą mentorem. I nie tylko z nim. Zgadzam się również sam ze sobą.
oczywiście, że poziom leczenia stale rośnie.
Zwłaszcza np. w klinikach rządowych.
rośnie również dobrobyt powszechny, o czym wszyscy wiedza... zwłaszcza posłowie i aktywiści.
teraz jeszcze tylko minister zdrowia ma skrócić kolejki do lekarzy, ale na razie Pierwszy nie powiedział, o ile ma skrócić. Może o 15 minut, a może nawet o pół godziny. W skali kilku-nastu miesięcy oczekiwania do niektórych specjalistów to - przyznacie - całkiem przyzwoity wynik.
W każdym razie, my wszyscy, którym jest dobrze - jesteśmy zadwoleni.
i co nam zrobicie ?
Pewnie, że lepszy niż był, ale idealny nie będzie nigdy, tak jak wszędzie na świecie.
To jedz na Kube lub na Bialorus i sie lecz
Przepraszam bardzo wątek miał dotyczyć tego czy bedą jakieś atrakcje w ten dzień a nie wyrażania waszych opinii na ten temat bardzo więc prosze zachowajcie je dla siebie. PS dla tych co coś wiedzą na temat jakiś koncertów w ten dzień bardzo prosze o odpowiedz reszte nich zamilknie!
pismen ma rację bo dużo się zmieniło,dawniej w każdej szkole był dentysta,lekarz a teraz dzieci mają duze ubytki,wady postawy no ale można to skorygować bieganiem na pięknym boisku (bez opłat),gorzej z uzebieniem.
dentyści są tylko limit na górne trójki się skonczył.
Pismen ma końskie zdrowie to i na leczenie nie narzeka. Tak będzie jednak do czasu, kiedyś niestety odczuje na własnej skórze jak to wygląda.
Pismen ja jestem POLAKIEM i chcę się leczyć w Polsce.Dałem przykład,że można inaczej.Nie chcę wyjeżdżać,nie chcę szczawiu i mirabelek.Zróbmy porządek w swoim kraju.Bądźmy dumni z Polski.
kgb, ani ja ani tym bardziej kolega mentorek - nie możemy sie z tobą zgodzić.
Guru Ostrowieckich Pismenów powiedział przecież:
'Polskość to nienormalność'
I tego sie trzymajmy.
Dlatego kolega mentorek tak często uzywa okreslania "wolak" zamiast "Polak". I to chyba głównie w odniesieniu do siebie i mnie.
Ale mnie to nie przeszkadza. Partia i tak o nas zadba
Dales przyklad jaka to piekna komuna, bez ktorej nie wyobrazasz sobie zycia, tylko po a, powinienes wymienic jeszcze pozostale zalety tego super systemu.