Masz rację,tym powinno zajmować się państwo.Jeśli zbierał pieniądze raz,dwa to w porządku.Później powinna się u rządzących zapalić czerwona lampka,że coś robią źle i ktoś po nich poprawia.Wstyd mi że w Polsce na sprzęt medyczny zamiast dotacji z rządu jest jałmużna zbierana od narodu.Chciałbym doczekać czasów gdzie powiem,że może u was jest źle ale u mnie w Polsce ludzie nie czekają latami na wizytę u lekarza,a szpitale są dobrze wyposażone.Mam wrażenie że dokąd Owsiak będzie wyręczał rząd w jego obowiązkach dotąd będziemy chwalić zbiórki a nie poziom leczenia.
Pismen, nie było Cię to chociaż kitu nikt nie próbował wciskać. Zamilcz z łaski swojej. Nowoczesne leczenie? Jesteśmy sto lat za murzynami, mamy przestarzałe procedury i leki refundowane. Najlepiej wiedzą o tym Ci, którzy muszą zmagać się z jakąś śmiertelną chorobą, gdzie nowoczesne leczenie jest na wagę złota.
Kit to ty wciskasz bo nie jestes w stanie pojac ile zmienilo sie w ciagu ostatnich lat.
A ja się zgadzam z moim kolegą mentorem. I nie tylko z nim. Zgadzam się również sam ze sobą.
oczywiście, że poziom leczenia stale rośnie.
Zwłaszcza np. w klinikach rządowych.
rośnie również dobrobyt powszechny, o czym wszyscy wiedza... zwłaszcza posłowie i aktywiści.
teraz jeszcze tylko minister zdrowia ma skrócić kolejki do lekarzy, ale na razie Pierwszy nie powiedział, o ile ma skrócić. Może o 15 minut, a może nawet o pół godziny. W skali kilku-nastu miesięcy oczekiwania do niektórych specjalistów to - przyznacie - całkiem przyzwoity wynik.
W każdym razie, my wszyscy, którym jest dobrze - jesteśmy zadwoleni.
i co nam zrobicie ?
Pismen ma końskie zdrowie to i na leczenie nie narzeka. Tak będzie jednak do czasu, kiedyś niestety odczuje na własnej skórze jak to wygląda.
Pismen ja jestem POLAKIEM i chcę się leczyć w Polsce.Dałem przykład,że można inaczej.Nie chcę wyjeżdżać,nie chcę szczawiu i mirabelek.Zróbmy porządek w swoim kraju.Bądźmy dumni z Polski.
Pamiętaj zawsze w szpitalu zaznaczać, że nie życzysz sobie aby leczono ciebie albo kogoś z rodziny sprzętem pochodzącym z zakupów WOŚP
kgb, ani ja ani tym bardziej kolega mentorek - nie możemy sie z tobą zgodzić.
Guru Ostrowieckich Pismenów powiedział przecież:
'Polskość to nienormalność'
I tego sie trzymajmy.
Dlatego kolega mentorek tak często uzywa okreslania "wolak" zamiast "Polak". I to chyba głównie w odniesieniu do siebie i mnie.
Ale mnie to nie przeszkadza. Partia i tak o nas zadba
Dales przyklad jaka to piekna komuna, bez ktorej nie wyobrazasz sobie zycia, tylko po a, powinienes wymienic jeszcze pozostale zalety tego super systemu.
co bedzie grało na rynku ??
dentyści są tylko limit na górne trójki się skonczył.
"pachniesz" TVN i GW. Muszę kończyć bo nie mogę znieść tego zapachu.
@antares, po serii Świąt publiczność jest rozleniwiona, więc skoro masz wiedzę w temacie, skrobnij parę słów o powiązaniach finansowych WOŚP, Przystanku Woodstock i spółką Złoty Melon z jej „flotą samochodową” itd., jaki procent zebranych pieniędzy jest przekazywany na zakup sprzętu dla szpitali, a jaki na inne cele oraz o innych faktach (takich tam … finansowo-około-problemowych).
A propos „rynsztoku”, czy ktoś wie, gdzie w Ostrowcu można kupić książkę „Resortowe dzieci MEDIA”?
idąc tym samym tokiem rozumowania: jeśli nie płacisz podatków, nie korzystaj ze sprzętu szpitalnego, który został zakupiony z moiich podatków, no ja je płacę.
antares, dlaczego więc WOSP nie broni swojego dobrego imienia ?
dlaczego pozwala na takie artykuły jak np
Ja kupiłam w Merlinie!
ciemniak udlaw sie wlasnymi slowami " nie pasuje nie dawaj kasy nikt cie nie zmusza" . Tak zapewnianie sprzetu medycznego jest rola panstwa ale jezeli istnieje taka a nie inna inicjatywa i w jakikolwiek sposob pomaga innym ludziom to warto . Macie swoj caritas tam zagladajcie i rozliczajcie bo wy tam dajecie pieniazki a i poproscie juz prawie boskiego lecz jeszcze nie boga Tadzika o rozliczenia. co wam to przeszkadza ze ktos sie interesuje losami innych ludzi ?