Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 2014 w Ostrowcu

Dla mnie ważne jest też to kto zarzuca. Wychodzi na to, że konkurencja :) Nie zapominajmy, że w polskim prawie istnieje coś takiego jak domniemanie niewinności (chyba, że winę już udowodniono?). Tobie ciemniak strasznie się dziwię, bo łamiesz wiele (swoich) przykazań :)

antares
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 303

Odp.: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 2014 w Ostrowcu

Zarzuty wobec WOŚP są. Tylko, że na razie nie sądowe lecz dziennikarskie :)

http://www.youtube.com/watch?v=S1tDRkrg9-M

Czy dochodzi do defraudacji w Caritasie? Nie mam do tego żadnych danych. Chyba oprócz tych:

Ogółem Caritas Polska zebrało 441.581.695,94 zł. Na pomoc potrzebującym przeznaczył zaś 435.799.984,43 zł, czyli prawie 99 proc. wpływów.

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 292

Pewnie gdyby np tu się dołozyli byli by wielcy Mauzoleum Miłosierdzia na Okopowej w Warszawie ew tu Hotel Jana Pawła II we Wrocławiu.

Wystarczy,że kościół ogłosi,że dochód idzie na cele kościelne nie podlega opodatkowaniu i można praktycznie robić z tym co się chce.

Może przejrzeć samochody zarejestrowane na Caritas ? i porównać je z tymi zarejestrowanymi na fundacje Owsiaka ?.

Co roku tacy jak @ciemniak głoszą to samo już zdąrzyłem się przyzwyczaić .Fundacje muszą się rozliczać co roku czy zdarzyły się zastrzeżenia do fundacji Owsiaka ? i czy zdarzyły się zastrzeżenia i zarzuty dla Caritas ? tu zdaję się @Ciemniak może się wykazać bo wszak to są ataki na kościół :P i nie warto o tym wspominać ;) .

Czlowiek
                Zgłoś
                Odpowiedz

Zdążyłem powinno być ale jak zwykle widzę wielblądy dopiero jak potwierdze wysłanie.

Czlowiek
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

dlaczego nie jestem zdziwiony innym zdaniem? :)

ciemniak12
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Wziąłem pod lupę sprawozdanie jednego z caritasow - akurat trafiłem na krakowski. w 2011 roku przychody 18,9 mln zl z czego (uwaga!!) 13,2 mln zł ze źródeł publicznych, czyli z kieszeni nas - podatników, których nikt o zdanie nie pytał! Ze zbiorek, darowizn zebrali 3,67 mln zł a koszty administracyjne i wypłaty wyniosły prawie 5,5 mln zl (205 osób na etatach, 99 na śmieciówkach i 89 wolontariuszy).

Wiec niech Fronda nie pier...ol, że cały Caritas w Polsce miał koszty na poziomie 6 mln zł, bo na same pensje w jednym tylko Caritasie poszło 5 mln zł i są to oficjalne dokumenty stworzone przez Caritas!

Scoffer
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Scoffer
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 314

Ciekawe linki z pewnością, tylko aby je zinterpretować trzeba mieć większą wiedzę skąd się te cyfry wzięły.

Ale wróćmy do WOŚP - ponieważ temat dotyczy jej a nie Caritas - załóż wątek o Caritasie :)

WOŚP wspomagają samorządy, które w sumie też płacą miliony z naszych pieniędzy na organizowanie różnych imprez tego dnia.

Telewizja publiczna również finansowana przez nas przeznacza wiele godzin czasu antenowego oraz niemałe środki organizacyjne i sprzętowe na to wydarzenie.

Osobiście mam wrażenie, że uwzględniając to wszystko w wyniku WOŚP marnuje się 100 zł, aby 20 zł przekazać na zakup sprzętu medycznego.

To się nazywa rozrzutność.

ciemniak12
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Ciemniak straciłeś już jakąkolwiek wiarygodność. Jako człowiek ,jako katolik i jako (rzekomy) obrońca życia.

A czasu antenowego w ciągu roku na same transmisję mszy w publicznej TVP1 idzie dużo więcej że nie wspomnę o programach katolickich .I pożytku z tego nie ma żadnego. Już to ktoś wyliczył w tym wątku więc daruj sobie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Podejrzewam, że nigdy mnie taką wiarygodnością nie obdarzałeś :)

Więc co mogłem tracić w twoich oczach skoro od samego początku za moją wiarę, za moje myślenie, za moje poglądy nigdy wiarygodnym ci nie byłem :)

Nie bardzo zresztą dbam o to, aby tacy jak ty mnie uwiarygadniali :)

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

tylko za brak myslenia, meczenniku

pismen
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Za brak myślenia takiego jak ty :) Uff .. znaczy się, że jestem na dobrej drodze :)

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Brak myslenia w twoim przypadku to tylko patologia czy stan staly?

pismen
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Takiego jak twoje? Stan stały :)

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 323

Świeca Caritasu kosztuje 10 zł.Z tej kwoty 3 zł przeznaczone jest na potrzeby parafii,5 zł przeznacza się na potrzeby Kurii, na działalność charytatywną przeznaczone jest więc 2 zł słownie: dwa złote!!!!!! Proszę zapytać o to np.znajomego księdza. Jeśli będzie miał odwagę - potwierdzi.

http://www.wosp.org.pl/fundacja/rozliczenia_finansowe

Czy ktoś z was to analizował kiedykolwiek?

Gość_limetka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Odpowiem jak wiele razy mi odpowiadano - to nie jest temat o Caritasie tylko o WOŚP :)

Proszę pisać na temat :)

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 1011131516171819
Przejdź do strony nr
70 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Druk Technika Drukarki Komputery Serwis
Branża: materiały eksploatacyjne do drukarek
Dodaj firmę