Nie można pisać "na temat" i być jednostronnym. W dyskusji przywołuje się argumenty, porównania itp. To cecha każdej dyskusji a to jest dyskusja.
Dla Ciebie gościu 08:40 może i nie ma pożytku z transmisji Mszy Św i programów katolickich. Zauważ jednak że nie jesteś sam na świecie. Wielu ludziom te programy są potrzebne, tylko że taki egoista jak Ty nie potrafi tego zauważyć. Dla mnie to tacy Jak Ty nie są wiarygodni. Ciemniaka szanuję za To, że potrafi bronić swoich racji i wiary mimo tylu ataków. Zawsze sensownie argumentuje swoje wypowiedzi.
Zostalo to juz obliczone. Na kazda zlotowke, 4 wydawane sa na dzialalnosc fundacji.
"Zarząd Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy: Jerzy Owsiak, jego żona Lidia Niedźwiedzka-Owsiak oraz dr Bohdan Maruszewski zarabia niespełna 150 tys. zł rocznie, czyli 4136 zł na osobę miesięcznie – pisze "Wprost".
Czy to sa az takie kokosy, Ciemniaku ?
W/g logiki katolika Owsiak "kradznie", a sami niezauwazaja marnotrawienia publicznych pieniedzy na klechow. Do tego Kk obecnie jest najwiekszym beneficjentem doplat dla rolnikow, jako obszarnik...hehe. Powinni takich Ciemniakow, do pluga podczepic...ku chwale watykanu ! ;)
Prawiczki, wielkie specjalisty do zagladania do cudzych kieszeni ;)
- Wielkie dzięki dla całej Polski, a także dla Polaków na całym świecie. Było nieprawdopodobnie pięknie, było cudownie, było fantastycznie mimo tego, że sączył się jad nieprawdopodobnie głupi, niewytłumaczalny. To my, Polacy, po raz kolejny powiedzieliśmy sobie, że gramy dla nas, gramy dla siebie. Wielkie, ogromne dzięki! - Owsiak
Nikt nie potrafił tak, jak Jurek Owsiak, zmobilizować społeczeństwa do działania dla dobra wspólnego. Nikt, tak jak on nie potrafił rozbudzić społecznej solidarności i to jest wartość sama w sobie. Nasze społeczeństwo egoistyczne, zamknięte w sobie z poczuciem niskiej wartości potrzebuje takich ludzi i szarganie ich opinii, to podłość, zawiść albo ciasnota horyzontów umysłowych. Chcesz wiedzieć człowieku na co ida pieniądze z WOŚP - jest strona internetowa. Zajrzyj, przeczytaj, dowiedz się! Jeśli ci sie coś nie podoba - zapytaj bezpośrednio na stronie Orkiestry lub Owsiaka na jego stronie internetowej. Nie krytykuj często bezpodstawnie, z braku wiedzy.
Chcesz wspomagać Caritas - wspomagaj Caritas-twoja wola ale nie niszcz i nie opluwaj innych dlatego, że nie wiedząc wszystkiego masz uprzedzenia.
Polacy, to taki naród, że potrzebują idoli, kogoś godnego naśladowania a gdy już ktos taki się pojawi, to częsć zwraca się przeciwko niemu z zazdrości, zawiści że to jemu się coś udało. Dziwny naród, Przykre to.
Przejrzałem wiele stron i nasuwa się po ich przeczytaniu coraz więcej pytań, na które Owsiak nie chce odpowiadać :)
Człowieku "ciemniak12" ochłoń nawet jak na tym dobrze zarobi to i tak zrobił coś dla ratowania życia A NIE MUSIAŁ !!! a Ty co zrobiłeś oprócz siania propagandy jedynej "słusznej" partii i jej czarnej mafii. Trzeba było się ogarnąć 22lata temu może Ty zrobił byś to lepiej a nie siedzisz i głosisz swoje kazanie na forum. Nie dajesz to go nie rozliczaj. Rozlicz tych którym dajesz a zdziwisz się na samym początku bo tam nie ma jak rozliczyć nikt nie wie ile wpływa kasy na co ta kasa idzie. No ale wiadome znów powiesz "nie o tym tu mowa" mowa tu o tym że Owsiak to zły człowiek bo przez 22 lata doposaża szpitale w sprzęt który uratował już pewnie tysiące jak nie miliony istnień. Kto wie może i twoje, może i ty z niego nie raz skorzystałeś nawet o tym nie wiedząc! Może twoje dzieci (jak masz) rodzina twoi bliscy itd. Wiadome jest to że Owsiak w taki czy inny sposób na tym zarabia, to jego praca i może cię to zdziwić ale wiele osób uważa tak jak ja że należy mu się to jak psu buda! To co robi WOŚP na pewno jest bardziej potrzebne niż nowy dach na plebani, kolejna komisja śledcza nie zależnie pod czyją wodzą PIS,PO,TR,SLD,PSL itd. czy inne pomysły na które trwonione są pieniądze ze zbiórek jak i publiczne. Pomyśl jak wyglądały by szpitale bez tego sprzętu - jesteś w stanie to ogarnąć? Może zbierzcie się i wy, wszyscy przeciwnicy WOŚP i założycie konkurencję. Zaczniecie zbierać na to na co WOŚP brakło pieniędzy pewnie zrobicie to lepiej i przejrzyściej no i oczywiście Charytatywnie! Śmiało wtedy i wam wrzucę do puchy! Macie już kogoś kto was poprowadzi do zwycięstwa Poseł Krystyna Pawłowicz na pewno gardła tak szybko jak Owsiak nie zedrze ma wprawę w zagadywaniu.
Tomasz, może to Ty ochłoń. Dlaczego czepiasz się Kościoła? Krytykujesz Ciemniaka12 ale sam robisz dokładnie to samo, tyle że w odwrotną stronę. Dach na plebani czy Kościele też jest ważny i jeśli ktoś chce na to dać datek to Tobie człowieku nic do tego. Pytania można zadawać każdemu i nie widzę w tym nic złego.
no ale przeciez o to chodzi w wypowiedzi Tomasza "nie dajesz nie krytykuj" koniec tematu. Czy w tym watku ktos najpierw zaatakowal kosciol i Caritas czy jednak WOŚP ? a do kolegi na dole ... tak mamy nieudolny rzad i nieudolna kolalicje , jednym slowem nasi politycy nie maja zadnego pomyslu jak wyciagnac ten kraj z bagna ani jedna frakcja ani druga. I uwazasz ze to jest powod by bojkotowac WOŚP ?
Tylko widzisz ja ich nie chce rozliczać, nie chodzę na parafię i nie żądam rozliczenia z tacy z udzielonych sakramentów czy kolędy - a wiesz czemu bo im nic nie daje. Nie mam potrzeby bicia piany nad kościołem, nie zakładam wątków na forach i nie pluje jadem. Pokazałem kierunek w którym powinien udać się po rozliczenie bo chce trzymać łapę na nie swojej kasie. Mam swoje wyrobione zdanie na temat kościoła, księży i potrafię rozróżnić instytucję od wiary. Jeśli dla kogoś większą potrzebą serca jest przykładowy nowy dach na plebani to jego sprawa ja pomodlę się i bez tego, ale niech pamięta też o tym leżąc podpięty do aparatury ratującej życie. Niech zobaczy logo na sprzęcie robiąc sobie prześwietlenie złamanej reki czy odwiedzając żonę która urodziła wcześniaka. Niech wtedy zerknie na naklejone małe czerwone serduszko na inkubatorze z napisem "Dar Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy" może coś go tchnie do rozmyślań czy lepiej mieć coś czy nie mieć nic. Później może lecieć dać na mszę, wyłożyć co łaska na chrzciny tylko w głowie nie ma że dzięki temu złemu człowiekowi jakim jest Jerzy O. i tej diabelskiej machinie kryjącej się pod skrótem WOŚP nie musi dawać za wcześnie na pogrzeb.
Jeżeli dla ciebie ważniejszy jest dach na plebani od sprzętu ratującego ludzkie życie to jesteś totalnym zaprzeczeniem nauki Jezusa.
Scoffer najpierw zdobądź umiejętność rozumienia tekstu pisanego a dopiero później zabieraj się za wyciąganie takich wniosków. Nigdzie nie napisałem, ze dach jest ważniejszy od sprzętu ratującego życie. Zupełnie o co innego chodziło.
12:57- mnie nikt nie daje na remont mojego dachu- dlaczego wiec ludzie daja na remonty tych koscielnych? Ciemniak 12 burzy sie tak , bo wolałby zeby te pieniązki, nie małe jakby nie było, wpływały co rok do Caritasu. Wtedy byłoby spoko.
To jest powodem nerwa na Owsiaka ;)
Od 22 lat Jerzy Owsiak wkurza kler i przykuriewnych politykow, poniewaz zlamal monopol na charytatywnosc. A do tego, ten bezczelny Owsiak rozlicza sie z kazdej zlotowki i "kradnie" narybek Kk ;)
Przypominam, że temat jest o WOŚP.
Na jaki temat by nie pisać to zawsze "dyżurni" zejdą na opluwanie Kościoła :)
Tomasz - swiete słowa - Aman :)
No właśnie, jak wyglądałyby szpitale bez tego sprzętu? Tym samym potwierdzasz Tomasz, że mamy bardzo mierny rząd, który nie potrafi sobie dać rady z reformą zdrowia i to mimo tego, że rządzi od siedmiu lat praktycznie samodzielnie. Pismen tak pieje z zachwytu nad Owsiakiem, czyżby również potwierdzał to, że rzad jest marniutki? W normalnych krajach takie akcje nie są potrzebne, gdyż to PAŃSTWO powinno zapewniać taki sprzęt. W końcu zabiera nam co miesiąc ponad połowę tego, co w pocie czoła zarabiamy!