To ty tu jesteś ekspertem od KRK i tropienia wszelkich nieścisłości, ale oczywiście u innych bo jak coś dotyczy twojego "krystalicznego" KRK to już na pewno jest nie prawdą.
Temat nie jest tym razem o Kościele więc widać, że się zafiksowałeś :)
Niewygodne tematy należy przemilczeć.. masz rację tak trzymaj.
Na temat krk nie dyskutujmy bo tego się wyliczyć nie da. Natomiast temat jest o wośp a sprawozdania finansowe wośp są ogólnodostępne i nawet wyliczać nic nie trzeba. Te sprawozdania pokazują wyraźnie, że zaledwie 50% pieniędzy z puszek jest wykorzystywane zgodnie z celami i założeniami fundacji.
Wredny katol. Wy tylko wszystko psujecie i mieszacie.
Naród ciemniaków i tyle. Kto komu broni założyć fundację i pomagać!!! A nawet jeżeli z tego coś uszczknie to dobra jego bo przez tyle lat potrafił coś zrobić dla wielu ludzi. Sprzęt który kupuje dla szpitali pomaga ale niestety gospodarze tych instytucji nie potrafią wykorzystać tego. Nauczyliśmy się tylko narzekać i wytykać ludzi którym się udało taka już nasza przypadłość narodowa. Jak będziecie mieć (nie życzę nikomu) problem ze zdrowie i zobaczycie że ratuje Wam życie sprzęt w naklejonym serduszkiem ciekawe czy poprosicie o inny sprzęt.
"Prawda" wzorowana na swoim odpowiedniku z bylego CCCP
Ty Stasio wiesz o tym najlepiej :)
ciemniak, ty chyba wszystkie rozumy pozjadales? blyszczysz jak sardyna w oleju haha ;)
ha ha ha :)
Ale zabawne :)
co za czasy - po raz pierwszy muszę zgodzić się z ciemniakiem !!!
tak mnie, jak i mojemy koledze mentorkowi tęskni się za tym okresem, gdy towarzysze radzieccy pomagali "by Polska rosła w siłę, a ludzie żyli dostatniej".
Dobrze nam wtedy było, ale teraz też nie narzekamy.
wystarczy tylko dobrze dopasować się do aktualnej opcji :)
tak na tych katoli najeżdżają a pod kościół w niedzielę z puszkami zapierdzielają.Jaki Stasio?
Jak to dobrze, że już jakiś czas temu odcięłam się od tej chorej instytucji jaką jest Kościół. Nie chcę nigdy mieć do czynienia ani z tą ideologią ani z tymi zaślepionymi nią ludźmi. Jak czytam wpisy ludzi chorych na nienawiść, opluwających jednego z niewielu naprawdę wartościowych Polaków to tylko utwierdzam się, że zrobiłam dobrze.
Ja nie odciełam sie od Koscioła- odciełam sie od księzy.A co za tym idzie nie chodze do koscioła. Modlę sie w domu.I co ciemniak12 -powiesz ze nie jestem gorliwą katoliczką? A mów sobie co chcesz.Niko--------miałam napisac ze nikogo nie zabiłam, ale to nieprawda.Zabiłam wiele razy. Ale jakos nie czuję się zle z tym.No moze po raz pierwszy pomyslałam , ze o jeju , skoro zabiłam kure to człowieka pewnie tez bym mogła. A przeciez jest napisane- nie zabijaj. Myslę ze Bóg mi wybaczy.A Owsiak..no cóz...robi coś co lubi i za to mu chwała.
Śmieszna jesteś gościu 14:38. Księża nie wszyscy są jednakowi a do kościoła nie chodzi się dla nich. Co to za dziwne myślenie. Po prostu nie chce Ci się chodzić a swoje lenistwo tłumaczysz w ten sposób jak raczyłaś to opisać. Ja też uważam że nie wszyscy księża zachowują się tak jak przystało na ich kapłański stan ale nie przeszkadza mi to w ty aby chodzić na mszę Św i modlić się. Dla mnie ważna jest Eucharystia bo jestem wierzącym człowiekiem.
Chora to jesteś Ty gościu 14:32. Ja właśnie wróciłem do kościoła i bardzo się z tego cieszę. Nie pasuje mi to, co teraz rządzi światem: pieniądz, rozpusta itd. Wolę tradycyjne nauki kościoła bo one nie są złe. Nienawiść to bije od tych, co z kościołem na bakier. Nie mogą znieść tego, że ludzie wierzą i wciąż się modlą. Taki pismen, Antares, Legion... Biedni ludzie.
Światem rządzi pieniądz... Racja. Przykład z podwórka:
"Lexus RX 450 h to jedno z najdroższych aut jakim jeżdżą polscy biskupi. To model z napędem hybrydowym, do 100 kilometrów na godzinę rozpędza się w niecałe 8 sekund. Cena - około 300 tysięcy złotych."
Czyje to autko? Biskupa kieleckiego Kazimierza Ryczana.
Faktycznie jestem "biednym ludziem".
Proponuje przejrzeć linki podane wcześniej - nie mam tam nic o chomikach a jedynie liczby i dane, które wskazują ile pieniędzy marnowanych jest na ta całą imprezę, a ile jest tak naprawdę wykorzystywanych racjonalnie.
To mniej więcej tak jakby ktoś się uparł, że grabiami napełni beczkę wodą. Można, tylko po co?
Konkretne przykłady:
- ile czasu antenowego telewizje przekazują na rzecz WOŚP?
- ile kosztuje minuta reklamy w telewizji?
- jeśli minuta reklamy w telewizji ogólnopolskiej kosztuje około 50 tyś zł (http://media2.pl/media/82587-Reklamy-w-TV-Najdrozsze-pozycje-programowe.html) to 60 minut = 3 000 000 zł.
- media co najmniej przekazują 10 godzin czasu antenowego dla WOŚP tylko w ten jeden dzień.
Podsumujmy:
3 000 000 zł razy 10 godzin = 30 mln zł (!!!).
Czy więc para nie idzie w gwizdek?
Druga rzecz - czy ktoś policzył ile wydają miasta na organizowanie wszystkich imprez wspierających WOŚP?
Założymy się, że w sumie będzie tego kolejne kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt milionów złotych? (jestem dziwnie spokojny, że i tak zaniżam tę wartość gdyż każdy prezydent miasta, burmistrz czy wójt bardzo chętnie wydaje na tę okoliczność nieswoje pieniądze z budżetu gmin, aby tylko przypodobać się wyborcom - a szczególnie w tym roku kiedy będziemy mieli wybory samorządowe).
Kto ma oczy niech patrzy, kto ma uszy niech słucha, a kto ma rozum niech myśli i sam podejmuje decyzje.