Ciemniak "wywołał do tablicy" Caritas a to ma ścisły związek z KRK więc daruj sobie swoje teksty.
Caritas o wiele więcej robi niż Owsiak i to bez takiego medialnego szumu.
Ojej? Nie wiedziałem, że prawda to jad :)
Ja do kościoła nie chodzę i nigdy nie chodziłam. Ani moi rodzice. A mam normalną rodzinę, kochającego męża, dzieci, które starszych szanują, nie kierują nami pieniądz i rozpusta. I żaden kościół nie jest nam do tego potrzebny, żeby wiedzieć jak dobrze żyć i co w życiu najważniejsze. I podobnymi ludźmi się otaczamy.
Kościół katolicki nie ma monopolu na dobro i prawdę. I to nie on je wymyślił.
Może nie ma monopolu ale też źle nie uczy gościu 17:53.
a jaki to ma związek z tematem wątku ?
chyba, że ten wpis o KK poprawił twoje samopoczucie - w takim razie przepraszam
Ale ma monopol na zbawienie. Wybór należy do ciebie :)
Milcz niewierna :-) tak byc nie moze i bajek nie pisz :-P
Konkretne przykłady:
- ile czasu antenowego telewizje przekazują na rzecz KK?
- ile kosztuje minuta reklamy w telewizji?
- jeśli minuta reklamy w telewizji ogólnopolskiej kosztuje około 50 tyś zł (http://media2.pl/media/82587-Reklamy-w-TV-Najdrozsze-pozycje-programowe.html) to 60 minut = 3 000 000 zł.
To liczymy:
55 tygodni x 3 godz. (transmisje Mszy Św.) x 3 000 000 zł =
495 000 000 zł
dla ułatwienia podarowałem sobie transmisje z Watykanu, Pasterki i okazjonalne przekazy
Niech żyje matematyka
Gramy
http://www.wosp.org.pl/
robta co chceta...i mowta co chceta:):)dla mnie ten dzien w ktorym gra orkiestra jest swietem,a wiecie czemu??dlatego ze dzieki Jurkowi zyje dzis moje dziecko,a ten kto prosto w twarz mi powie na niego zle slowo napluje w zeby..niech bierze ile chce z tej kasy ktora zbiera orkiestra ale jest czlowiekiem ktory potrafi najpierw pomyslec o innych a na koncu o sobie.dziekuje.dobranoc
Nie ważne dzieci dla przeciwników WOŚP. Oni mają swoje szczytne cele, jak opluć wszystko i wszystkich, którzy myślą normalnie.
A ktoś się w ogóle kiedyś zastanowił ile cała WOŚP kosztuje nas, podatników? Kto płaci za organizację koncertów, sztabów, za prąd na scenie, za całą tą otoczkę którą organizują samorządy w całym kraju? Oczywiście pieniądze idą z budżetu samorządów, bo przecież WOŚP nie daje pieniędzy na koncerty, na organizację, na światełka do nieba (chyba że czegoś nie wiem). Ciekawe ile w skali kraju i wszystkich miast, gdzie coś się dzieje to realnie kosztuje. Może ktoś to kiedyś policzy i się okaże ze to co WOŚP zbiera to jest mniej niż wszystkie te imprezy kosztują.
Może to wieczne ujadanko przeniesiesz na słuszne portale malkontentów
Obrońca się odezwał. Najlepiej nic nie wiedzieć, niczego nie kwestionować i niczym się głębiej nie interesować poza tym co oczywiste i mówią w mediach. Jest super, "róbta co chceta" i "siema". Myślenie krytyczne nie boli - skorzystaj z tego czasami, a nie tylko przyjmuj wszystko na TAK.
A dzieje się coś dziś na Rynku z tejże okazji?