To już 15 raz Festiwal bluesa "Wielki Ogień" w Ostrowcu Św. Tylko bluesa jakby coraz mniej w nim, a coraz więcej darcia.
Piszesz "Wielki Ogień", a mnie się momentalnie włącza tekst z czasów dzieciństwa "Gdybyś lubił mnie choć trochę, hej! Pocałowałbyś mnie w psiochę, hej!
16:25. To zależy ile zapłacisz? Znam wiele przeróbek tekstów różnych piosenek i co mi zrobisz? Mam też poczucie humoru w przeciwieństwie do Ciebie, ale to podobno jest dar tylko dla wybranych. To, że "Wielki Ogień" jest pod patronatem Miry Kubasińskiej, to Twoim zdaniem, najważniejszą częścią Festiwalu powinno być odmówienie wiecznego odpoczynku i odśpiewanie "Nie rzucim ziemi skąd nasz ród"? Osobiście idę na ten Festiwal, aby obejrzeć Skibę i też, co mi zrobisz? Niektórym twardogłowym piskatolom ostatnio ostro wali na mózg i chcieliby z każdej imprezy zrobić zbiórkę sekty, a z Miry Kubasińskiej Matkę Boską Bodzechowską.
11:59. Przecież ty cały czas prdl od rzeczy i na pokaz, to nikogo nie dziwi a wszyscy mają ubaw.
2022-07-10, 11:59 Oglądać tego typka
co kiedyś wypinał swój obleśny tyłek na premiera to jakieś nieporozumienie.Ten kto nie oddaje szacunku innym sam na nie nie zasługuje.
A z jakiego powodu to zrobił?
"W 1999 podczas koncertu w katowickim Spodku w ramach protestu wypiął się na scenie i pokazał gołe pośladki. Na widowni obecny był ówczesny premier Jerzy Buzek, który urażony opuścił koncert. Po całym zajściu Skiba tłumaczył swoje zachowanie na różne sposoby, zmieniając wielokrotnie argumentację.
Tymczasem w biograficznej książce "Big Cyc na barykadzie rokędrola" przyznał, że zrobiłby to jeszcze raz. - No, może nie był to jeden z moich najbardziej udanych happeningów... Ale nie żałuję niczego i zrobiłbym to jeszcze raz! Na swoje usprawiedliwienia mam to, że i w tym przypadku zwyciężyła demokracja. W pewnym momencie zapytałem przecież publiczność: "Czy mam pokazać premierowi kolano czy dupę?". No i wygrała dupa... Można powiedzieć, że to było zwycięstwo demokracji! Choć mam nadzieję, że pan Buzek nie ma już do mnie żalu."
No a pana Jerzego Buzka widywano też w jarmułce (są zdjęcia w internecie). Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale warto o tym pamiętać.
To nie jest festiwal tylko bluesowy, a
Festiwal Bluesowo-Rockowy.
Mira przewraca się w grobie, kiedy słyszy nazwisko Skiba na festiwalu jej imienia!
Gwiazda, chyba od werbalnego pługa.
Jak Skiba to polityka. A kto rządzi w Ostrowcu? Trzeba dać chłopu zarobić, bo u niego ze śpiewania wyżyć trudno. Ostatnio łapie się za pisanie książek, jak większość miernych artystów i celebrytów.
Może sprawdź kto jest wokalistą Big Cyc i się nie kompromituj.
Według wikipedi Skiba jest także wokalistą. Jak jest np. refren w piosence to raczej wszyscy śpiewają jak np. w piosence o tytule Makumba. A co jest makumba?
makumba, macumba [wym. makumba] «religia synkretyczna rozpowszechniona w Brazylii»
A oni spiewaja o Afryce...
Jacek „Dżej Dżej” Jędrzejak – polski basista, wokalista, autor tekstów i kompozytor, członek zespołów Big Cyc i Czarno-Czarni, wcześniej Rokosz. -> "Jedzą rybę, jedzą rybę. Makreli smak to miłości znak."
-
Pan Skiba wystepuje też w tzw. stand-up'ach, czyli na stojąco opowiada różne rzeczy aby rozśmieszyć publiczność. Obejrzałem taką zajawkę, czyli taki urywek / krótki fragment tego i być może odniosłem błędne wrażenie ale wyglądało mi to na podłożony śmiech - puszczany z playback'u - tak jak w tych zagranicznych serialach komediowych - a wiadomo, że nie wszystko jest śmieszne a mimo to podkładany jest śmiech aby samym śmiechem rozśmieszyć ludzi:D
google -> "Skiba stand-up comedy. Gotowi do wojny".
Widziałem kilka stand-up'ów różnych ludzi i jakoś tamci nie podkładali śmiechu z plejbeku z tego co pamiętam.
To już przed wiekami byli tacy różni co zabawiali i rozsmieszali -> https://sjp.pwn.pl/slowniki/błazen.html
10:55. Te, krytyk muzyczny zdradź nam, kiedy masz termin kolejnej komisji lekarskiej w ZUSie w temacie ustalenia renty na głowę? Sam pisałeś, że jedziesz na krzywy ryj, na koszt podatnika, to pytam.