Wieża ciśnień, pierwsze co rzuca się w oczy przejeżdżającym przez Ostrowiec. Jej stan doskonale odwierciedla stan w jakim jest miasto. Taka wizytówka... Jak dworzec PKP.
Czy ja wiem. W Starachowicach czy Skarżysku mają o wiele gorsze drogi i miasta brzydsze, więc nie przesadzajmy.
A wójt Pcimia (taki małopolski Wąchock) jest największym menadżerem Polskiej firmy.
a druga pani z Pcimia jest prezesem Lotosu
Gościu z 11:51.Oba obiekty są w prywatnych rękach,to kto ma o nich dbać ? a jeśli chodzi o miasto to przydał by Ci się okulista, bo nie widzisz co się w mieście robi.
A demokracji ni ma ale jest KOD
Można te 2 rzeczy połączyć. Wystarczy tylko, że ktoś napisze o zasranej polityce i już się człowiekowi ciśnienie podnosi.
Szkoda, że niszczeje. Przecież tam byłaby wspaniała restauracja/kawiarnia z tarasem widokowym. Ktoś z pieniędzmi i pomysłem zadbałby o tę budowlę.
Przeciez to budowla przemyslowa bardziej nadawalaby sie na jakies wystawy artystyczne
Taras widokowy? Dobry pomysł. Jak przyjedzie kiedyś Jarek z wizytą, to miałby skąd do narodu przemawiać. Żeby go wszyscy dobrze widzieli i żeby skoczyło im ciśnienie, gdy będzie obwieszczał, że dla Ostrowca piniendzy nima, bo włodarze nie są z jedynej, słusznej partii.
Że niektórym wszystko kojarzy się z polityką i uważają, że było tak dobrze. Niektórym faktycznie było, ale większości nie.