Hej budowal ktos z was albo waszych znajomych dom o powierzchni ok 50m2 jaki byl koszt takiego domu. Bez dzialki.
Tak?! A w bloku ile masz ? Może warto mieć coś ciasnego ale własnego.
Popieram w 100%. Ciasne ale własne. Taki dom będzie tylko twój, a nie jeszcze pozostałych 78 lokatorów. Stawiaj bez namysłu, powoli wykończysz. Nie musisz od razu mieszkać w pałacu. Bloki to slamsy bez względu na osiedle czy miasto. Sam mieszkałem w taki 20 lat. Jeszcze teraz mnie ciarki przechodzą jak pomyślę o mieszkaniu w bloku.
Dlaczego garaż? Jakoś w blokach na takiej powierzchni żyją rodziny 3-4 osobowe i dobrze, a jak dom to musi mieć 100m kw ??
A w bloku na jakim metrazu mieszkasz?
Niech sobie postawi jaki chce, zawsze później może sobie rozbudować. Przynajmniej będzie miał coś własnego.
Brawo! Ciasne ale wlasne!
Popieram!!!
Bo ludzie wola co miesiac setki zlotych di spoldzielni zanosic i w klatkach smrodzic!
Dobrze robisz kolego! Buduj! Dasz rade!
Drogo nie powinno byc! Tylko buduj solidnie
I dobra izolacje daj Zeby zima bylo cieplo
A latem zimno.
W bloku nie masz np. kotłowni co musisz uwzglednić w domku.
Według myśli na pewno przydał by cię sie jeszcze 1 pokój i choćby garsoniera.
Do goscia zz 19:11 dwa male pokoje starcza nieplanoje durzej rodziny dotego kuchnia z jadalnia jakis salon (moze sluzyc jako miejsce do spania) lazienka maly korytarz a tam kominek z plaszczem wodnym. To dopiero plany w pojedynke cieszko bedzie ale trzeba zaryzykowac.
Miałem kominek z płaszczem wodnym , kosztował prawie 10 000zł i jak przyszła noc chłodniejsza i nie było podłożone to powiem że było zimno.Wybór nalezy do ciebie bo zwykły piec na pewno jest porównywalny kosztowo.Wiele nie zaoszczędzisz.Jestem zdania jak coś zrobić to żeby póżniej nie żałować.Jestem jak najbardziej za małym domkiem ale rozważnie bo cieżko potem.
Dawniej po kilka osób gnieździli się w jednym pokoju i dobrze było. Najważniejsze to swój własny kat. To co ma zapłacić spółdzielni czynsz
to mu w kieszeni zostanie. Bardzo dobra decyzja.
Tez tak uważam bo czynsze są drogie,to jakby
w błoto wyrzucić.
Tez mam mały donek i bardzo sobie chwale.
wszystko taniej masz,gaz,światło o polowe.
I sąsiad ci się nie tłucze i ci nie śmierdzi
Masz zupełny komfort i spokoj co w życiu liczy
się najbardziej. W bloku pierniesz i wszyscy
już wiedza.