W urzedzie miasta pod warunkiem ze glosowalas na PIS
Prezydent podpisał wczoraj ale na pobieranie wniosków to na pewno za szybko
Trzeba sie dowiadywac w Mopsach lub Gopsach bo pewnie koło marca wnioski juz beda....jezeli wypłaty maja byc od kwietnia.
Słuchajcie ale we wniosku maja byc tez uwzglednione np...stypendia studenckie socjalne?????
Nie są brane pod uwagę dochody przy dwójce i więcej dzieci.
Ale jak ktoś ma tylko jedno dziecko poniżej 18 roku życia - to zarobki są brane pod uwagę- dochód nie moze przekroczyć 800 zł na osobę w rodzinie. Niestety nigdzie nie napisano czy dochód brutto czy netto, za który rok brane są pod uwagę dochody. Dużo jeszcze niejasnosci jest ...
Gosciu 18.41....18-latkiem bedzie w czerwcu.. ustawa wchodzi w kwietniu..za dwa miesiace na mlodsze dziecko sie nalezy
Mam dwóch synów,starszy w przyszłym roku skończy 18 lat czy to oznacza,że w tym samym czasie stracę ten dodatek na drugiego syna?
Witam. Chciałabym się dowiedzieć czy już można pobierać wnioski z MOPS.
zadzwon do mopsu, dowiesz sie szybciej
Wniosek możesz sobie wydrukować ze strony MPiPS.
W sklepach z alkoholem już wzrosły obroty. Rodzice z rodzin wielodzietnych już robią zakupy alkoholu na krechę, pod przyszłe dochody z programu 500+.Tak wygląda ten zastrzyk.
Tylko sie cieszyc z obrotow.
To PIS juz w porzadku jak daje kase?
Bzdury opowiadasz gościu 11:20.
Powiedzcie mi,jak się dowiadywaliście,potrzebne jest zaświadczenie o dochodach osobno za żonę i męża?Czy ewentualnie pit za 2014 rok wystarczy jak się małżeństwo rozlicza wspólnie?
Należy się po 500zl na każde dziecko czyli w sumie 1500
Wnioski będzie można pobierać od 21 marca w budynku MOPS a od 23 marca również w wybranych szkołach podstawowych. szczegóły na stronie urzędu miasta, do której link podany był wcześniej.
A powiedzcie jak to jest jak zarobki w 2014 i 2015 były na wysokim poziomie (praca w kielcach), a w tym roku pracuję w Ostrowcu i zarobki mam od początku tego roku na poziomie minimum. Czy w takim przypadku moge się starać o 500 na jedno dziecko?
Fanatycy pisu za 500 zl hehe