w oczy kole?A jak na zachodzie jest duzo wyzsze rodzinne to nie kole?
otóż to, koleżanka mieszka na zachodzie i rodzinne ok. 500 zł dostaje nie zależnie od tego czy pracuje czy nie i jakie ma dochody. Jakoś to normalne, a tu, jak coś komuś się należy to zaraz weź się za robotę, a nie od państwa ciągnij.
ale zauwaz ze ci to pisza co pewnie do stołków przypisani i kasy full to cie nie zrozumie ze w Ostrowcu nie ma pracy bez znajomosci,wiec to 500zł to zaistne cud i chwała ze sie wreszcie polskie rodziny doczekały,wreszcie moze te tereny zapomniane po-peegierowskie odzyja i te biedne dzieci dostana szanse a nie 115zł na dziecko.
Do Gosi, co za głupoty gadasz dzwoniłam do mops i żadnych decyzji jeszcze niema
też tak myślałam że ktoś sobie żarty robi że już decyzję pewnie jakaś życzliwa osoba która nie dostała 500 na dziecko
jak ktos złozy do 15 kwietnia to decyzje maja byc do polowy maja a nie teraz ktos sieje zamet a wy sie lapiecie
W katowicach juz 500+ zostaly wyplacone wczoraj bd szybko jak na takie duze miasto a u nas co jest mniej mieszkancow bd czekac do konca maja porazka!!!
W gminie Bodzechów już są decyzje i wypłaty najprawdopodobniej jutro lub w następnym tygodniu a w Ostrowcu to jak zawsze trzeba czekać
Sądzac po postach jedyną ambicją i aktywnoscią co niektórych jest poprawne wypełnienie wniosku 500+, tragedia.
proszę doczytać sobie na temat decyzji i wypłat tu jest to opisanehttp://smakimacierzynstwa.pl/500-zl-na-dziecko-rodzina-500-plus-jak-dostac/
Do ostatniego dnia miesiąca jeżeli wniosek był złożony do 10. dnia miesiąca oraz do ostatniego dnia kolejnego miesiąca jeżeli wniosek był złożony po 10. dniu miesiąca. Wyjątek stanowi wnioskowanie w okresie od 1 kwietnia 2016 do 1 lipca 2016 – wtedy do 3 miesięcy od złożenia wniosku.
Tak tak tak tylko jest napisane a jak będzie naprawdę to przekona się każdy z nas
a czy w gminie Kunów sa juz pierwsze decyzje???
Witam.
Mam pytanie. Jesli składam wniosek o pieniążki także na pierwsze dziecko to muszę składać jakieś oświadczenia?
oboje z żoną pracujemy na etacie i nie mamy żadnych innych dochodów.
Wszystkie druki oświadczeń dotyczą rolników, innych nieopodatkowanych dochodów, jeśli ich nie mam to po prostu składam jedynie wniosek? dobrze rozumiem?
Musisz złożyć zaświadczenie o dochodach za 2014 rok z Urzędu skarbowego swoje i żony albo wspólne jeśli razem się rozliczaliście. Do tego potrzebne są zaświadczenia o składkach zdrowotnych za 2014 rok Twoje i żony. Można je dostać w ZUS albo w zakładzie pracy. Niestety, MOPS wymaga tych dokumentów chociaż nie powinien. Ciekawostką jest fakt, że w ościennych gminach nic takiego nie jest potrzebne. Chyba panie w MOPSIE ułatwiają sobie pracę.