ja zlozylam 4 kwietnia i nie otrzymalam jescze decyzji ,wiec niewiem czy totak sprawnie idzie?
Decyzje będą na początku czerwca. Słabo bo np w Gminie Bodzechów już pieniądze wypłacają. Jak się chce to się da.
Potwierdzam w gminie Bodzechów pierwsze pieniadze juz wypłacanie.Bardzo sprawnie to idzie ukłon w strone BURMISTRZA za sprawne zorganizowanie jenostki odpowiedzialnej jak równiez ukłon w stronę BURMISTRZA KUNOWA-za równie sprawną prace nad wnioskami.Naprawde gminy radza sobie swietnie.
Dokładnie gmina Bodzechów bardzo sprawnie działa i gmina Kunów równiez wiec pochwały się należa i wojtowi i burmistrzowi za sprawne pokierowanie jednostkami.Brawo.
A tu piszą że w O-cu już wypłacili ponad trzysta
http://wiadomosci.onet.pl/kielce/500-zl-juz-za-kilkanascie-dni-wplynie-na-konta-kielczan/l1drnx
Tu nie pisze że w Ostrowcu wypłacili tylko w powiecie ostrowieckim gościu 08:59, to duża różnica.
Mam takie pytanko - proszę o odp. Mam już komplet dokumentów na jedno dziecko . tzn. zaświadczenie z US, zaświadczenie z ZUS, akt urodzenia, kopia dowodu, Muszę jeszcze wyciągać zaświadczenie z pracy o zarobkach..?
Jeśli masz zaświadczenie z ZUS to z zakładu pracy nie jest już Ci potrzebne. Akt urodzenia i kopie dowodu też nie są wymagane.
Oficjalne informacje. Decyzję będą pod koniec maja. Jeżeli będą wcześniej to będą dzwonić i informować. Informacje uzyskałam składając wniosek. Proszę nie porównywać ze gdzie indziej juz są decyzje bo u nas jest ich porostu dużo więcej niż np kupować czy bodźców. Pozdrawiam
decyzje juz sa bo wczoraj dzwonilam do kerowniczki rodzinnego i pieniadze jeszcze wtym miesiacu maja isc na konta
decyzje z czego z rodzinnego czy z 500? bo ludzie przy okazji przy 500+ składają na rodzinne
sa decyzje ale jeszcze nie podbite i nie wydaja a chodzi o decyzje 500 + ci co zlozyli na poczatku kwietnia decyzje beda miec jeszcze w kwietniu
ja składałam prze 10 kwietnia i kazali mi się dopytywać o decyzję w połowie czerwca...
Pewnie tez zalezy od wbiosku jesli bylo brane rodzinne to wbiosek.z 500+ pewnie szybciej zostanie.rozpatrzony a jesli nie to pewnie zejdzie z tym.sporo czasu jak nie maja w bazie zadnych.danych
no nie dziwię się że ty w maju będziesz miała decyzję jak złożyłaś po 10 kwietnia a te osoby co do 10 złożyły to pod koniec kwietnia wezmą decyzję
No widzisz, każdy mówi co innego. Nawet tam na miejscu pani na dole mówiła że potrzebne jest ksero aktu urodzenia dziecka, a okazało się że wcale nie.
Pani jak nie jest kompetentna, to niech nie udziela błędnych informacji.