Ja wczoraj pytałam w MOPS-ie i nic jeszcze się nie pobiera a napewno żadnych wniosków. Ludzie chcielibyście już na ten tychmiast mieć pieniądze, przeciez potrzeba na to czasu, ludzi do tego.....
Pozdrawiam
raczej nie bo w kwietniu za 2015 rok ludzie się jeszcze rozliczają.
Pieniądze będą wypłacane z wyrównaniem od kwietnia ale może to nastąpić dopiero w czerwcu tak więc ludzie zdążą się rozliczyć.
Słuchajcie ale we wniosku maja byc tez uwzglednione np...stypendia studenckie socjalne?????
Jeśli masz dwójke dzieci i chcesz również na pierwsze dziecko dostać 500 zł to dochód bedzie potrzebny i na osobę nie moze przekroczyc 800 zł Myśle że Mops już poiwnien coś w tej kwestii wiedzieć...
wszelkiego rodzaju stypendia socjalne się wlicza natomiast stypendia typu rektorskiego tzn.za wyniki w nauce nie uwzględnia się-
Wnioski będzie można składać przez internet więc będzie można to zrobić szybko bez stania w kolejkach.
Mam pytanie...Mam dwoje dzieci, starsze konczy 18-cie lat w czerwcu... Czy nalezy mi sie na drugie dziecko za 2 mce, czylu dopoki starsze dziecko nie skonczy 18. ?
Ja pierdziele socjalne stypendia bedą brane pod uwage a rektorskie nie???czysta głupota,gdzie tu logika jakas??czyli załózmy osoba majaca dwoje dzieci i bierze rektorskie 800 nie ma obowiązku tego wliczac,a ten biedniejszy student pobierajacy socjalne 500zł musi....czysta głupota.
19:36 no oczywiście, skoro niepełnoletnie to te dwa mc jak najbardziej. Choć wg mnie powinno byc dopóki dzieciak sie uczy. Ilu dzieciaków 18letnich zarabia na siebie?
Osiemnastolatek według prawa nie jest już dzieckiem gościu 07:33.
Gosciu 18.41....18-latkiem bedzie w czerwcu.. ustawa wchodzi w kwietniu..za dwa miesiace na mlodsze dziecko sie nalezy
Tak- za 2 miesiące weźmiesz na młodsze dziecko.
tak, wnioski można będzie składać przez internet - pod warunkiem , że posiadasz podpis internetowy :)
Rozumiem ze narzekajacy na PIS nie maja zamiaru skladac wniosku po kase?
Mam dwóch synów,starszy w przyszłym roku skończy 18 lat czy to oznacza,że w tym samym czasie stracę ten dodatek na drugiego syna?