Ludzie jakie faktury? Juz widze jak do 18 r.z bedzie sie wszystkie papiery trzymac bo moze kiedys wezwa do sprawdzenia. Zreszta nic nie miwiono, ze bedzie trzeba udokumentowac wydane pieniadze.
ja juz dostalam decyzje i w przyszlym tygodniu bede miala pieniadze hura hura hura
To ze pobierasz rodzinne nie jest żadną wykładnią. Nalezy wziąść pod uwagę że 1 kwietnia wnioski złożyło dużo osób. Nie tylko w siedzibie Mops ale i w szkołach i przez internet. Więc czekajcie cierpliwie. Zgodnie z ustawą samorzady maja trzy miesiące na rozpatrzenie wniosków.
Byłam złoźyć wniosek i weszłam przed 10 zapytać, czy akty urodzenia dzieci muszę skierować,odpowiedź brzmiała nie wiem.Panie przyjmują od10,a wcześniej nie udzielają źadnych informacji.Masakra,pozdrawiam uprzejmie panie.
Przemeczone to chyba panie skladajace wnioski- szukaniem pracy.
Akurat większość z nas była pracująca,a panie z mops zmęczone poranną kawą,a do tego naburmuszone.Trochę uśmiechu drogie panie.
Tam są strasznie nieprzyjemne panie. Kto wejdzie do pokoju, to jest traktowany jak zło konieczne
moze dzis jakies decyzje beda ale wiecie chce zwrocic uwage na banki jesli macie przelewy na konta-sprawdzajcie obsługe,czy nie macie wiecej pobrane itp,itd-uczulam.
i to za kazdym razem trzeba sprawdzac.
niestety nie a tez skladalam 1 kwietnia. i pani powiedziala zw decyzja do konca kwietnia bedzie.
Wcale sie nie dziwie ludzie nawet wniosku nie potrafia dobrze wypelnic ja jak.weszlam to pani mi powiedziala ze jestem jak na razie pierwsza osoba ktora dobrze wniosek wypelnila i nie musiala mi nic poprawiac a bylam o godz 11 a od 7 mozna bylo skladac.... to tylko tym kobietom tam spolczuc... a ludzie jeszcze z pretensjami tam wchodza jak sie nie ma szacunku do ludzi to sie go nie dostanie... a po drugie te pani to tez ludzie maja humorki i zle dni troche zrozumienia
Czy alimenty w końcu wliczają się do dochodu?zarabiam 1500 zl.mam przyznane 600 alimentów ojciec dziecka mi ich nie płaci Mops też nie bo mam za wysoki