a składał ktoś przez internet? przez stronę banku? na pierwsze dziecko?
Sprawdzajcie sobie wydruki z kont bankowych czy aby nie macie naliczonych jakis kosztów dodatkowych za obsługe.
to że ktoś złożył 1 kwietnia to nie znaczy że pierwszy dostanie decyzję zwłaszcza jak na pierwsze dziecko też !!
nie za obsługe wypełnienia wniosku ...no litosci,tylko ogólnie sprawdzajcie kwoty np,prowizji za prowadzenie konta,
Jesli jakie kolwiek zmiany nastapia to posiadacz konta misi byc poinformowany o zmianach bez przesady nie strasz a po drugie jesli bedzie jaka kolwiek dodatkowa oplata to bankow jest od geoma nie ten to inny
Do osób, które skarżą się na Panie przyjmujące wnioski. Co wy chcecie od tych kobiet. Ja zostałam bardzo miło obsłużona, grzecznie, kulturalnie. Odebrałam decyzje w piątek, podziękowałam i wyszłam bez odczucia, że jestem złem koniecznym. Przecież to są też ludzie, jak każdy z nas. Ciekawe jak wy byście traktowali niektóre osoby tam przychodzące i nie umiejące się zachować właśnie w stosunku do tych Pań. Jak ktoś przychodzi praktycznie z niewypełnionym wnioskiem - przecież wzór jak wół wisi przed drzwiami.
Ja tez zostałam bardzo mile obsłużona, a do tych co juz chca pieniedzy NA DECYZJE MOZNA CZEKAC DO 3 MIESIECY!
tyle to każdy wie ale jak ktoś napisze konkretnie to nic mu się nie stanie
ale panie tam pracujace tez powinny posiadac wiedze i jej udzielac petentom pomimo wzoru,druga rzecz to drodzy panstwo Mops ma decyzje na rozpatrzenie wniosku 3 miesiace tj od kwietnia do lipca pomimo złozenia 1.kwietnia wiec wasze roszczenia sa nieuzasadniona po trzecie doskonale rozumiem osoby oczekujace bo te pieniazki wiadomo sa potrzebne ale musimy wszyscy cierpliwie czekac.Wytrwałosci i cierpliwosci zycze.
pewnie niektore baby by chcialy zeby za nie wszystko zrobic, postawa roszczeniowa jak za komuny
Dzwonilam dzis decyzje wydaja niektore jak bedzie gotowa do wydania to beda dzwonic
a w jakich godzinach przyjmowane są wnioski????
Ludzie ogarnijcie się trochę. Jak czytam te wypowiedzi to mi się słabo robi. Składałem wniosek 1 IV. pani powiedziała, że do czerwca dostanę informacje telefoniczną o odebraniu decyzji. Cierpliwie więc czekam. Jak te kobity tam mają wasze wnioski rozpatrywać jak całymi dniami odbierają tylko wasze telefony z pytaniami? Ja wiem, że pracownicom ostrowieckiego mops do ideału wiele brakuje. ale wyluzujcie trochę. Piszecie że w Kunowie, Ćmielowie czy innej koziej wólce mają decyzje już a w ostrowcu to kpiny i dziadostwo. Weźcie pod uwagę że w takim kunowie mieszka 7 tyś ludzi a tu 70tyś a urzędasuw niewiele więcej. Tyle lat żylście bez tych 5 stuwek to już nie wytrzymacie dwucz czy trzech tygodni? No bez jaj. Jeszcze co do złej organizacji podczas przyjmowania wniosków piszecie że chaos i burdel, zła organizacja. Dziwi mnie to bo byłem 1 IV o 8 rano w kolejce czekałem 4 minutki, a w pokoju spędziłem kolejne 3 cenne minutki, dodam że nie pobieram rodzinnego więc musieliśmy z żoną wszystkie papiery przytargać. Aha nie jestem chlorem i patologiem że z samego rana stałem, po prostu II zmiana w robocie. Pozdrawiam i życzę cierpliwości :)