Dokładnie w innych krajach takie świadczenia do rzecz normalna i nikogo nie dziwi. Niestety w Polsce pozyskiwanie jak najwięcej pieniędzy z pomocy społecznej to dla niektórych sposób na życie.... Szkoda :(
Rozumiem ze kobiety swiadomie rezygnujace z pracy na rzecz 500+ nie beda w przyszlosci biegac po mopsach za darmową emeryturą?. I co mnie obchodzi ze decydujecie sie ma dziecko nie majac pracy?
Czy w sprawie decyzji trzeba dzwonić do Mops-u czy Oni dzwonią jak już jest?
sama zadzwoniłam i pan byl tak dziś uprzejmy ze mi sprawdził i była,składana 5 kwietnia
Ja decyzję z 4 kwietnia odebrałam wczoraj o 14 , tak zadzwonili . A czy ktoś wie ile czeka się na pieniądze od odebrania decyzji ?
do 11.05 puk puk do twojej wszechobecnej inteligencji...tak w Ostrowcu-miescie cudów haha tak kobiety same rezygnuja z pracy zeby tylko dostac 500 plus,jasne rezygnuja z etatów,posad biurowych,posad urzedniczych i pozostałych zeby brac 500 plus,zajmij sie swoim zyciem i swoim domem a nie wciubiasz nos do innych rozliczajac ich z ilosci posiadanych dzieci.Co cie to obchodzi.
Żadna kobieta nie rezygnuje z pracy dla 500 + gościu 11:05.
A kto to podpisuje jaka pani ? ja podobno od dawna mam rozpatrzoną decyzję tylko czeka na podpis .Dlatego się chcę dowiedzieć czyj i kto tak zwleka????????
podobno teraz nie dzwonią. samemu się trzeba dowiedzieć czy jest decyzja. dzwonili do 20-go teraz już nie.
dzwonią wczoraj byłam i pytałam o decyzje ale jeszcze nie ma i pan powiedział żeby czekać na telefon.
Dzwonià.Wczoraj do mnie dzwonil Pan ze mam decyzje do odebrania
Moja znajoma składała 22 i ma decyzję i już miała 2 przelew ja 5 i nic więc to po kolei nie idzie dzwoniłam do nich powiedzieli ze decyzja jest ale bez podpisu i kazali czekać na telefon
skladalam 8.04 i dzis odebralam decyzje czekam teraz na przelew