Witam. Chciałabym się dowiedzieć czy już można pobierać wnioski z MOPS.
Wiecie co ale głupota z tym dochodem na pierwsze dziecko-z 2014 roku:( teraz mamy 2016 a oni cofaja sie do 2014 a przeciez prawo nie działa wstecz, i tak jesli maz pracował w 2014 a ja 5 miesiecy a teraz nie pracuje to juz mi sie nie nalezy???bo kto wie moze dochód mi przekraczał???
jesli pracowliście w 2014 roku, teraz nie,to będzie to policzone jako dochód utracony...
Dochod utracony?czyli co bedzie sie nalezalo jak teraz niepracuje tylko maz
A jak mamy dochod za 2014rok zlozony w zailku rodzinnym to ponownie do tego wniosku trzeba odłączyć? Bo słyszałam ze jak sie pobiera rodzinne to nie trzeba. I czy trzeba rezygnowac z.rodzinnego jesli chcemy pobierac 500zl na dziecko?
Wiele odpowiedzi na zadawane przez forumowiczów pytania, znajduje się na stronie Urzędu Miasta w zakładce sfera społeczna
http://www.um.ostrowiec.pl/pl/sfera-spoleczna/wsparcie-co-gdzie-jak/rodzina-500/823-pomoc-panstwa-w-wychowywaniu-dzieci
Nie daję i to nie wszystkim jak obiecał. Rozdaje zadłużając Polskę. Niedługo będzie ...witaj druga Grecjo.
Czy ktos moze wie jak to jest gdy dziecko urodzilo sie w 2017r to za ktory rok skladam dokumenty o dochodach? czy mozna wniosek o 500+ pobrac ze strony mops bo nie moge znaleźć..
22.41
Wniosek skladasz za 2014 rok,bo wtedy byl start programu 500+.