No przecież nikt ci tych pieniędzy nie zabierze!!!! Dostaniesz wyrównanie od kwietnia!!!!
9:17 kto pił to i pić będzie. Jak zabiorą 500zł nie przestanie. No i nie widuję pijanych do tego stopnia kobiet. Owszem wiele kobiet dziś popija, ale nie, że się zatacza. Miałam dg, sprzedawałam alkohol i rzeczywiście miłośników piwa wśród kobiet jest sporo, ale każdy z nas lubi wypić piwo w weekend. Nie dostałam 500zł a jakbym dostała to wcale nie zaczęłabym pić tego piwa więcej. Tak jaki lubię sobie czasem zapalić tak i piwo wypiję z koleżankami, a wszystkie mamy dzieci. Jednak jak leży jeden papieros od tygodnia tak leży, aż najdzie mnie ochota. Tak samo z piwem, mam ochotę to idę i kupujęi nikomu nic do tego, nawet gdybym dostała te 500zł. Dzieci mają dobre buty, ciuchy, jedzenie i na nic im nie brakuje, więc nic nikomu do tego, że kupię sobie piwo w sobotę. A ten link to prowo tych, którzy nie mogą przeżyć, że nie dostaną kasy.
No właśnie... Powinni wszystkim jakoś podobnie płacić. A tu jedni zaraz dostaną.3 wpływ a niektórzy nawet decyzji nie mają.
Zaznaczę ze Składałam na samym początku kwietnia i nawet decyzje nie ma.
Wiem, wiem ze wyrównaja ale jakoś sprawiedliwie powinni płacić
Też tak uważam. Mąż wczoraj pytał czy już mam decyzję bo jego kolega w pracy już wziął drugi raz kasę a ja nic. Zażrtował że chyba coś kombinuję bo to niemożliwe. A jednak.
Litości, nie dość, że dostaniemy tą kasę z wyrównaniem to jeszcze źle? Ja się cieszę, że dostanę więcej kasy razem, bo 500zł to tyle co i nic. A tak wakacje będą dłuższe i nie będziemy musieli tak liczyć kasy jak zawsze. W zeszłym roku wyjechaliśmy na tydzień, młodsza córka się rozchorowała, przesiedzieliśmy w wynajętym domku wychodząc na zmiany aby ktoś dyżurował i po tygodniu musieliśmy wracać, bo kasy szkoda a teraz bedziemy mieli na podwójne wakacje. No, ale ja jeszcze nawet wniosku nie złożyłam. Wy naprawdę tak pilnie tej kasy potrzebujecie?
Niektórzy może pilnie inni niekoniecznie
Chodzi tylko o jakąś sprawiedliwość
Ja też wezmę wyrównanie ma.troje od kwietnia wiec luz.I nie chodzi mi o to ze bez tej kasy nie dam nagle rady bo dotychczas dawałam i dzieciom niczego nie brakowało:)ale jak dają to niech dają sprawiedliwie
Witam też na 3 z wyrównaniem, spoko dajemy radę, ale dlaczego jakiś cwaniaczek 2x3000 na szybkie lokaty i pieniążki pójdą na zabawę a my czekamy- trochę niefajnie
Dokładnie, zaraz niektórzy dostaną 3 wpłatę a inni nadal czekają.na decyzję...
Jak nie złożyłaś jeszcze wniosku to raczej na wakacje pieniędzy nie dostaniesz ;) Na wydanie decyzji mają całe trzy miesiące. Jeśli zaś nie złożysz do końca tego miesiąca to nawet wyrównania Ci nie dadzą.
Wiem 14:52 bo pytałam, a jak dadzą po wakacjach też będzie. Wypłacimy z kont a później nam się i tak zwróci. Doskonale znam zasady, więc nie martw się. Najbardziej drażni mnie jazgot tych co chcą już, bo sąsiad dostał i tych co ujadają na tych co dostaną, tzn rodziców jedynaków. O dziwo nie ma jazgotu jak baba decyduje się na rodzinę zastępczą i dostaje 1000zł na dziecko a dzieckiem poniewierają, molestują. Niejednokrotnie były takie sytuacje w tv. No i tam też niby matka nie pracuje ale i nie zajmuje się dziećmi. Poczekajcie na kasę a rodzice jedynaków przestańcie tych groszy zazdrościć. Jakoś każdy utrzymywał swoje dzieci więc nie mówcie, że PIS nas kupił za 500zł.
20:42 a jaki problem z utrzymaniem jedynaka masz? Rusz się do pracy i będzie dobrze. Ja mam trójkę i świetnie nam się żyje. Teraz dostanę tysiąc złoty może z rok, ale podatki płacę wiele lat i nigdy żadnego wsparcia. Jedynaka utrzymałabym sama z palcem w nosie i mieszkanie, auto, ale mamy trójkę , dom, dwa auta i też żyjemy bez tej kasy, ale dostaniemy te grosze może za mc , dwa.
do 21.17 gratuluje ci ze tak swietnie sobie radzicie ale nie wszyscy maja tyle szczescia co ty kobieto,i dla niektórych te 500zł to wreszcie swiatełko w tunelu lub poprostu odbicie sie finansowe.Wiec generalnie nie uogólniaj i nie mów ze jedynaka bys utrzymała ot tak,bo pewnego dnia mozesz sie obudzic i czar prysnie...czego oczywiscie ci nie zycze ale takie zycie dzis masz stabilizacje a jutro nie.
dlatego uwazam ze powinien byc ustanowiony prog dochodowy i tyle.
00:36 też tak uważam, wszyscy nie powinni dostać, choć Ci bogaci się plują bo przecież więcej wkładają do budżetu niż ten ze śmieciową umową lub bezrobotny.