Na dole na portierni jest cała "sterta" wniosków do odebrania, nie wydaje mi się, żeby udało im się zadzwonić do wszystkich, więc trzeba wygospodarować 15 minut i wybrać się do MOPS.
ja składałam wniosek 18,04 a decyzje odebrałam wczoraj zadzwonili do mnie,w ciągu ili dni wypłacą zasiłek? wie ktoś?
Ja z 11 kwietnia również czekam , drugi tydzień sie chodzę pytać i nic, pozwoliłam sobie tez w pokoju zorientować ale pani mnie zlała i kazala pytać na informacji . Teczki ponoc nieraz pogubili w tym całym zamieszaniu .
23:41 a wiesz po cholerę? bo całe życie płacę podatki a kasę dają nierobom co mają po kilkoro dzieci i grosza podatku nie zapłacili nigdy. Dlatego, że mam ale chcę więcej i moim dzieciom zostawię to na kontach.
dzis odebrałam decyzje a składałam 13 kwietnia pojechałam sama.widziałam jak na dole szukali numerow tel i pełno decyzji było
Słuchajcie wszyscy !!! to nie jest tak że kobitki robiące wnioski pogubili wasze wnioski - po prostu jest tak że w zależności ile wniosków dany pracownik na dane literki przyjął tyle musi i przerobić a druga pani przijeła wnioski na literką to automatycznie ma mniej decyzji do zrobienia bo nazwiska na literką jest zdecydowanie mniej - i nie ma tu znaczenie kto kiedy złożył wniosek _ Pozdrawiam
Dziś dzwoniłam ale nie ma jeszcze
Składałam w połowie kwietnia
Wniosek składałam 25.05 nikt nie dzwonił czy jest decyzja czy nie . Sama wybrałam sie 21.06. i okazało sie ze decyzja była gotowa już 12.06. Tak wiec warto sie pofatygowac . Dziś pieniadze za 3 miesiace wpłynęły mi na konto . Pozdrawiam
11.00 niestety, ale co miesiac bedziesz musiała wydac te pieniadze
A kto niby ma sprawdzać czy zostały one wydane? Ja też będę odkładać
Wlasnie od tego beda kontrole rodzin patologicznych i dobrze sytuowanych bioracych tà pomoc.
i co mi zrobią jeśli ich nie ruszę? będę odkładała na konto a na piwo mnie stać i jak chce to kupię. bez tych pieniędzy dzieci miały wszystko. jeszcze wniosku nie złożyłam, ale złożę.
własnie zeby zapobiec takim sytuacjom jak przepijanie pieniedzy badz robienie sobie z nich lokat powinni wprowadzic comiesieczne stawianie sie z fakturami za zakupy w poprzednim miesiacu
A jeśli chce wysłać dziecko na wakacje bo wcześniej nie było mnie na to stać pomimo że dziecku niczego nie brakuje to niby w jaki sposób się mam rozliczyć? Pilnować i sprawdzać to powinni ale rodziny które maja problemy z alkoholem i te które długo korzystają z mopsu.
12:53 ale ja nie potrzebuję tej kasy na ciuchy dla dziecka czy jedzenie, wakacje. Chcę to zostawić dla dzieci na studia, dorosłe życie i dorzucić do lokat, które już mają.
nie piszcie bzdur bo nikogo nie będą rozliczac nie trzeba żadnych faktur