O czym ty człowieku piszesz, w oczy Cię kole, że nie dostałeś/łaś tych 500 zł? Albo dzieci nie masz? Należy się każdemu niezależnie od dochodu na drugie i kolejne dziecko, więc nie rozumiem takiego zawistnego podejścia... gdybyś głębiej wczytał/ła się w wątek, to dobrze byś wiedział/ła, że nie wypowiadają się tu jedynie niepracujące matki czyhające na Twój podatek, bo pracować im się nie chce.. Szewskiej pasji można dostać czytając takie komentarze. Ale nie wpadłeś/łaś na to, że może dzięki tym pieniążkom więcej dzieci pojedzie na wakacje, na które wcześniej najzwyczajniej rodziców nie stać. Bo żeby nie wiem jak żyć i zarabiać najniższą krajową, bo takie są ostrowieckie realia, mając dwoje dzieci na wakacje najzwyczajniej odłożyć się nie da. Proponuję zająć się własnym nosem, a nie wtrącać się do tematu, o którym widać gołym okiem, nie ma się zielonego pojęcia, albo znaleźć sobie w życiu jakieś zajęcie dodatkowe, a nie wylewać swoje mądrości, które i tak większość oleje
Zgadzam się
Nie każdy żeruje na mopsie ale nawet pracując nie.stać na wiele bo niestety zarobki u nas marne...
Mam pytanie o przyznaniu informuja telefonicznie czy listownie?dostalam jakis list z mopsu i nie wiem czy to nie odmowa,bo z tego co pamietam mowili ze odmowa przyjdzie poczta?
Informują telefonicznie ale można.samemu zadzwonić i spytać czy juz jest decyzja
Nie informują wcale, składałem 21 kwietnia, a decyzja leźała od 13 czerwca.
Nie informują. Moja decyzja leżała miesiąc czasu. Sam pojechałem się dowiedzieć i okazało się że jest. Pieniędzy na razie nie ma.
skoro dostałas list to go otwórz i przeczytaj ....dowiesz sie co napisali
Wlasnie, znam kilka kobit ktorym nie chce sie pracowac tylko zeruja na mopsie, trzeba to ukrucic
16.09 to niech sie nie dziwia jak nie bedą miały pozniej emerytury, mops im nie bedzie placił całe zycie
Tak, pocztą przysyłają odmowy. Masz 14 dni od odebrania listu na odwołanie jeśli się nie zgadzasz z decyzją.
Widze ze rozpatrywanie wniosków i wyplacanie pieniedzy idzie po znajomosciach. Wniosek składałam poczatkiem kwietnia decyzje odebrałam tydzień temu pieniedzy do dziś dnia nie mam. Znam ludzi ktorzy maja znajomosci w Mops i decyzje mieli zaraz i pieniadze tez. Tak wiec nie chodzi o pieniadze bo czy dzis czy jutro zawsze sie przydadza chodzi o fakt!!! Lecz ja jestem taka osoba ze nie zostawie tego tak!!! I wreszcie sprawiedliwosci stanie sie zadosc.
Ma ktoś przelew dzisiaj i kiedy był odbiór decyzji?
Ja odebrałam w poniedziałek i nadal.kasy brak
http://finanse.wp.pl/martykul.html?wid=18402524&kat=1033781
Jutro ostatni dzień składania wniosków żeby dostać 500+ od kwietnia