Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: ♥WOŚP Ostrowiec ♥ 142. 000 zł

Te 150 baniek to brutto, netto, jak to jest?

Gość_K
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No dobra. Kwota kwotą a teraz pytanie. Ile cała ta szopka w mieście kosztowała ? Czy aby cała para nie poszła w gwizdek ?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

gościu z 11:41, o tym własnie pisałem, czy ty w ogóle przeczytałeś mój wpis? "W innych miastach księża dawali nawet całą tacę z danego dnia na Wośp". Czy na tym forum ludzie potrafią w ogóle czytać ze zrozumieniem? nic dziwnego, że tak łatwo łykacie brednie matki kurki i innych ciemniako i felicepodobnych nienawistników.

gościu z 11:03 - jak dajesz księdzowi, to on decyduje, na co to wyda, nie ty. chyba że uważasz inaczej, to napisz flamastrem na banknocie, na co zezwalasz to wydać. albo "nie na wośp", żeby nie było wątpliwości (bo "nie na chore dzieci" to za długi napis i może się nie zmieścić).

Gość_Vlad
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Wiem, co miałeś na myśli. Nie zmienia to faktu, że żaden ksiądz nie ma obowiązku tego robić. Nie oznacza to, że można go krytykować bo nie przekazał pieniędzy na WOŚP. Ja również nic nie dałem i nie mam z tym problemu. To moja sprawa. o Owsiaku ma złe zdanie i tyle. Nikomu nic do tego. Ty byś chciał zmuszać innych do tego, aby robili coś wbrew sobie. Tak nie można.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 58

Odp.: ♥WOŚP Ostrowiec ♥ 142. 000 zł

Ale tych Gret i innych cudaków teraz nam się namnożyło. Co kogoś przyprzesz do muru, to okazuje się, że nowa Greta. :))

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Takich cudaków- dziwaków jak wy to tu nigdy nie było

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 61

Wszędzie widzisz Gretę, nawet w wątku o sukcesie Wośp, to jakaś nowa choroba? :) Gretofobia. W łóżku zamiast twarzy męża też wyobrażasz sobie, że kochasz się z Gretą? Nie oceniam, po prostu ciekaw jestem. Zazdroszczę jednak tej umiejętności zaklinania rzeczywistości, dzięki której jak stoisz sama z ciemniakiem pod murem, bez żadnego sensownego argumentu oprócz obrażania innych dość nieporadnym językiem, zamykasz oczy i nagle widzisz siebie jako zwycięską tytankę intelektu kroczącą po trupach wrogów...

Gość_Vlad
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ty natomiast wszędzie widzisz kaczora,to jeszcze gorsza choroba.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 63

Specjalistą od zaklinania rzeczywistości jesteś Ty Vlad. Pokazałeś to już nie raz swoim tendencyjnymi wypowiedziami.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 64

Wcześniej miała Kasandrofobię. W sumie nadal ma, bo co jakiś czas wydaje jej się że pisze do Kasandry. To konkretne feldolnięcie

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 65

Gościu z 12:05, skoro wiesz co miałem na myśli, to dlaczego piszesz dokładnie coś odwrotnego? Nie zmuszam żadnego księdza, by dawał całą tacę na Wośp, ani nikogo, by wrzucał do skarbonki. Próbuję tylko zrozumieć, dlaczego akcja budzi w jednych to co najlepsze, a w drugich to co najgorsze. Jest pewna różnica między ignorowaniem całej akcji, do czego ma się pełne prawo, a jej sabotowaniem, głoszeniem kazań potępiających akcję czy atakowaniem uczestników, co widać choćby tu na forum (bo otwarcie prawie nikt się wypowiada w ten sposób, tyko anonimowo). Może ktoś tu anonimowo jakoś powiedzieć, za co tak naprawdę nienawidzicie całej akcji? Tak jednym słowem. Chodzi o jej świecki charakter? O samego Owsiaka? Zbyt jasne zasady rozliczeń, bo kościół się boi, że mógłby równie jasno się rozliczać z wydatków i źródeł finansowania? Ciekawi mnie, że jak kolejne organy kontrolne chwalą przejrzystość finansowania wośp to nikogo to nie obchodzi. Ale jak jakiś bloger żyjący z krytykowania owsiaka napisze, że Owsiak złodziej, to od razu wszyscy wierzą mu na słowo. Chciałbym zrozumieć, dlaczego tak łatwo nam nienawidzić.

Gość_Vlad
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie chodzi gościu 12:16 o niechęć do pomagania. Chodzi o PRZEJRZYSTOŚĆ FINANSÓW !

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Tak przejrzystych finansów jak ma orkiestra życzę niejakiemu deweloperowi z Nowogrodzkiej

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 71

Dlaczego uważasz, że posiłkując się fake newsami z sieci jesteś w stanie zbadać ją rzetelniej niż powołane do tego instytucje, które mają pełen wgląd w dokumenty? A rozliczenia masz na stronie wośp - przeglądałeś je kiedykolwiek, skoro tak krzyczysz o przejrzystości? Jeśli coś tam jest niejasne, to napisz. Ale spróbuj dla odmiany skorzystać z własnej głowy zamiast bazować na gotowcach w sieci. Zdołasz podołać takiemu wyzwaniu? Przypominam też, że w przeciwieństwie np. do Caritasu w Wośp nigdy nie wykryto żadnych nieprawidłowości finansowych. Dlaczego więc tak bardzo skupiacie się na tej akcji? Ponawiam pytanie - co konkretnie i tak na serio wam przeszkadza?

Gość_Vlad
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Przecież są wyroki sądowe. To żadne fake newsy. Wystarczy też reakcja samego Owsiaka na każde pytanie z tym związane. Człowiek, który nie ma nic na sumieniu nie zachowuje się w ten sposób. Nie dziw się więc, że ludzie się odwracają od akcji, no i samego Owsiaka również.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 67

Mamy przykłady idące z góry - kto ubliża, kto oczernia, kto nienawidzi? Vide : gorszy sort, komuniści i złodzieje, mordercy, ludzie z niższej Polki - wiec nie można się dziwić - jakie przekazy takie zachowania.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 68

Co tu rozumieć. Po prostu ludzie są różni i tyle. Do niektórych nie dociera to, że Owsiak z tych pieniędzy zrobił własny biznes. Nie wiedzą, albo nie chcą o tym wiedzieć. Wolą naiwnie wierzyć w to, że robią coś dobrego. Jeśli czują się z tym dobrze to Ok, mnie nic do tego. Warto jednak pewne rzeczy uświadamiać i mówić o nich głośno bo wśród tych ludzi są pewnie i tacy, którzy wiedząc o tych wszystkich rzeczach, nie daliby złamanego grosza. Wiem, bo sam byłem kiedyś po stronie dających, wtedy byłem jeszcze nieświadomy jak to wszystko działa. Parę lat temu mi się oczy otworzyły. Owsiak też nie jest bez winy. Dodatkowym zarzutem wobec niego z mojej strony jest to, że upolitycznia akcję. O nienawiści nie ma żadnej mowy. Po porostu nie popieram i tyle.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Opowiedz o biznesie dewelopera z Nowogrodzkiej

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -