widać po tych dzieciach jak i po ilości tyvh leczacych się dzieci, kto ma swoje lata pamięta że kiedyś tyle nie było, mało tego rodzicom wyprali mózgi, pod dywan zamietli nopy żeby ich nie zgłaszać na co mam dowody i dalej ci rodzice szczepią a dzieci mają życie już zniszczone przez BYDLAKÓW co źle zakwalifikowali a jeszcze wiekszymi bydlakami są producenci dodający te trucizny
"sąd zgodził się z blogerem, ale przecież Owsiak nic takiego przecież nie zrobił." - sąd oddalił większość zarzutów blogera. Czekam na dowody tych przekrętów finansowych. Jak na razie jedynym przestępstwem fundacji jest to, że nie zgadza się udostępnić całej swojej dokumentacji człowiekowi, który żyje z jej oczerniania. Sąd, jak widać po wyrokach, specjalnie nie nalega na przekazanie tych papierów.
"nadal nie ma pełnego rozliczenia 3 ostatnich zbiórek" - może kurka sprawdza wszędzie, tylko nie na stronach wośp? https://www.wosp.org.pl/aktualnosci/wosp-rozlicza-poprzednie-finaly
ps ignorujcie antynwo proszę, skupmy się na temacie wątku.
Niech pokaze faktury głąbie z przepływu pieniędzy ze sóli do spółki.te rozliczenia to mozesz sobie włożyc tam gdzie słonce nie dochodzi.
Ten vlad to jakiś niedorozwój albo po prostu pali głupa.
Raczej ty skoro nie potrafisz pojąc o co chodzi 16:11.
To bądź łaskaw napisać o co chodzi, bo ja tu widzę tylko jakieś walenie smutów.
to lewak ma 2zł za wpis od sorosa
Ale część zarzutów potwierdzil, jednak "pożyteczni" nadal nawet tutaj twierdzą, że brak wykonania przez Owsiaka orzeczenia sądu to nie jest jakis wielki problem, bo przecież PanJurek zbiera na dzieci.
Odnośnie braku rozliczen - na swoich stronach WOŚP może umieszczać co chce, ja czekam na informację na stronie którą do tego została powołana: zbiorku.gov.pl.
jeśli są rozliczone, dlaczego wosp nie dopilnuje, aby na stronach zbiórki.gov.pl znalazły się pełne rozliczenia ? Czy może znowu jakiś Jarek Kaczyński blokuje WOŚP ?
Zresztą wskazane przez vlada strony WOŚP pokazują właśnie ... zbiórki częściowe. Nie ma to jak samemu się zaorać :)
No widzisz, nie. Tak się składa, że pracuję w ochronie zdrowia i wiem jak to naprawdę wygląda.
"A teraz wyobraźmy sobie następującą sytuację. Jest oczywiście przerysowana, przejaskrawiona i przehiperbolizowana, dla większej śmiechawki, ale meritum pozostaje absolutnie nieruszone.
Na ulice wychodzą wiosną wolontariusze nowej fundacji: Ogromna Symfonia Wielkanocnego Wsparcia. Szefem fundacji jest Kurski z TVP. Wolontariusze zbierają do puszek na modernizację oddziałów onkologicznych w Polsce. Każdy, kto wpłaci coś do puszki, dostaje naklejkę z wizerunkiem uśmiechniętego Kaczyńskiego, albo z logo ,,Strefa wolna od LGBT". Spory procent z zebranej kwoty będzie przeznaczony na Sylwestra w Zakopanem i na letni festiwal piosenki konserwatywnej. W przerwach młodzież będzie mogła posłuchać wykładów o roli Żydów w NKWD, o przodkach Gazety Wyborczej i o okolicznościach powstania TVN. Będą też wykłady w stylu: ,,Czy Jarosław powinien zostać ogłoszony świętym już za życia, i czy trzeba z modleniem się do niego czekać na decyzję papieża, czy niekoniecznie". Wykład wygłosi pan Kurski, a na zakończenie konferencji, uczestnicy odmówią króciutką litanię do Jarosława.
Mali wolontariusze chodzą po ulicach, trzęsą puszeczkami i robią presję na wrzucanie pieniędzy. A w mediach namawiają do skandowania w stronę każdego, kto nie ma na kurtce naklejki z Kaczyńskim, hasła: ,,Kto nie wrzuca ten ruska onuca".
I teraz pytanie do każdego serduszkowego lewaka i/lub antypisowca.
Podchodzisz do takiego wolontariusza i bez wahania wrzucasz mu dychę do puszki, bo choć wspierasz w ten sposób festiwale propagandowe znienawidzonego pisowskiego reżimu, to jednak jakaś część z tej dychy idzie na sprzęt medyczny?
A jeśli nie, to jesteś gotów podpisać oświadczenie, że jak zachorujesz na raka to nie życzysz sobie być leczony pisowskim sprzętem?
Bo ja bym nie wrzucił. Tak jak wczoraj nie wrzuciłem Jureczkowi. Bo mieszanie dobroczynności z wywieraniem politycznej presji wywołuje u mnie mdłości
Bo w 2020 roku mam na wyciągnięcie ręki dostęp do fundacji, które BEZ POLITYCZNEGO I IDEOLOGICZNEGO PIERDOLENIA przeznaczają całą moją wpłaconą kwotę bezpośrednio dla potrzebujących.
Może teraz coś dotrze...?
Pytanie pewnie retoryczne..."
Skąd wiesz? Skąd wiesz, ze cała kwota idzie bezpośrednio dla potrzebujących? Dostajesz szczegółowe rozliczenia? Nie byłbym taki pewny. Ale ok. Niech będzie, ze idzie. Masz rację, jest wiele fundacji. Ale tutaj jest także tradycja. 28 lat-to całkiem dużo, i ludzie przyzwyczaili sie do tego, ze co rok w zimie idą i dają po 1 zł czy ile kto tam chce.Takie działania łączą ludzi. Mają wrażenie, ze są jedną wielką rodziną. Usmiechają sie do siebie a wiesz ja tereaz cięzko o uśmiech. Np nasza droga Felice raczej nie posiada tej zdolnosci.Ale nie ważne. Ważne jest , ze ludzie potrafią się zorganizowac i wiesz co jeszcze myslę? Myslę ze to juz nawet nie chodzi w tej chwili o Owsiaka a własnie o tych ludzi, którzy czują, ze robią coś dobrego w ten jeden dzien. Tak mi sie wydaje.
Dobrze napisałeś,bezrefleksyjnie przyzwyczaili się.