Przeglądając strony nie widziałam rocznika 1972. Klasa B śp. Jadwiga Ćwiklińska, później Zofia Deska, nauczyciele polski -Lis Barańska, rosyjski -Bojarska, niemiecki Maj, matematyka -Obarzański Koperska, geografia -Strojna, fizyka chemia-Kowalska, historia po -Łapiński Uryś, prace techniczne -Borecka Kozłowski, wf -Jaros Przywara, muzyka Jenda, plastyka -Szwarc. Miło wspominam ten czas choć czasem było trudno. Odezwijcie się powspominajcie.
Cudne czasy
Szukajmy się
A jak się nazywała
Pani od
Plastyki? Co się z nią dzieje? Pamietam, ze pieknie malowała.
Pani Szwarc. To nauczycielka z powołania. Bardzo sprawiedliwa w ocenianiu. Liczyło się samodzielność i chęci a to bardzo ważne bo nie wszyscy mają zdolności plastyczne. Zawsze fascynowały mnie jej włosy czy są naturalnie kręcące czy trwała? :)
A JAK MIAŁA na imię? Mój mąż mowi, ze pani Sz uczyłą go w psp1.
Kończyłam PSP 3 w 87 roku to jeszcze tam uczyła. Może później przeszła gdzieś indziej.
Kończyłam PSP 3 w 87 roku to jeszcze tam uczyła. Może później przeszła gdzieś indziej.
Zofia Szwarc.
Uczyła plastyki jeszcze co najmniej do czerwca 1990 r. Później nie wiem.
Niestety ta szkoła już nie jest taka sama jak wcześniej...... Szkoda...... Teraz tu chodzi mój syn. Ale nie ma porównania do tego co było kiedyś. Nawet zwyczajne rozpoczęcie roku..... Zawsze było na boisku. Był dyrektor ksiądz ktoś z rady.... Teraz jest nasali. Przemawia dyrektor którego i tak nikt nie słyszy bo jest ścisk i tłok. Nie mówiąc już o tym że menele przesiaduja na boisku i nikt nie robi z tym porządku,. A dzieci obok się kręcą......
Zgadza się to były stare dobre czasy. Plastyka była na parterze. Pamiętam jak jesienią robiliśmy obrazy z liści czy pajacyki z kasztanów.
P.Maria Fudalej -Nowak tez juz nie żyje.
...to były czasy,wspaniali nauczyciele,miła atmosfera.
Widuje ktoś dawnych n-li na ulicy, w sklepach? Np panią Jolę z harcerstwa i zerówki, panią od plastyki i innych ? Ciekawe co u nich słychać, jak się miewają
Wiem, M. Nowak była kiedyś moją sąsiadką z ulicy Łącznej i wychowawczynią.