Już nie mogę się doczekać na rządy D.Tuska. W Sejmie będą nie kończące się i nic nie wnoszące pogaduchy z elokwentnym Marszałkiem na czele. Tudzież neo rozliczenia, aliści aby zdążyć cokolwiek uchwalić przed końcem kadencji.
A w tle i ogólnym chaosie, krecia robota Donalda z pozycji premiera - na niwie UE względem Polski i dalej konsekwentnie w Polsce.
Oj będzie się działo, tylko niech no stracę choćby złotówkę na tym politycznie nowym deja vu, to się odpowiednio wqrwię.
10:09. Już cała KO aż drży na samą myśl, że możesz się "wqrwić" i sfajdać się w gacie:))) Tak trzeźwo myślący(wyjątkowo dziś)obywatel, jak ty, dawno powinien się spakować i hajda, tam gdzie raj na ziemi i wieczna szczęśliwość np. na Węgry, choć przyjaźń jakby ostatnio przybladła:))). Wobec tego sam musisz wymyślić, gdzie szukać szczęścia, bo PIS ze wszystkimi skłócony.....Masz problem, muszę przyznać, którego nie mam ja, bo nie boją się o swoja przyszłość pod rządami Tuska - wybitnego męża stanu, znanego i cenionego na całym świecie oraz uczciwego człowieka.
@10:39, ta uczciwość, także przed laty stosunkowo młodego jeszcze wówczas, D.Tuska przejawiła się w jego stwierdzeniu „Panowie, policzmy głosy”. PO tym fakcie i także w jego kontekstowej konsekwencji, stało się możliwe całe to złodziejstwo aferowego i prywatyzacyjnego przepoczwarzania IIIRP.
Niestety, wówczas padło też „Tylko, że to jest trochę gangsterski chwyt”. Formacja autora tych słów i jej wódz Tygrysek szlifują dzisiaj parkiety salonów władzy, a ich miłość do KO sprawia, że słowa te są nadzwyczaj aktualne.
12:46. Też miałbym żal do Tuska, gdybym był na twoim miejscu, ale myślę, że jemu to zwisa, co z resztą ci boleśnie udowodnił. Jak to było..... "Życie to nie je bajka, to je bitwa":)))
Tusk nic mi nie udowodnił, Gościu z 12:52, zwłaszcza boleśnie. Mam ten komfort, że może mi zwisać to, co będzie wyprawiał. Jedyny dowód swojej mądrości dali Ci wyborcy, którzy dali się uwieźć do oddania głosu tak, by mógł ponownie funkcjonować, tj. dymać ludzi na wszelkie możliwe sposoby jak dawniej, a wspierać geszefciarzy.
Jaki naród taka klasa polityczna. Muppet show.
OTO SZYMON - MARIONETKA GLOBALISTÓW. FILM Z 2018. NOE BĄDŹ JAL SZYMON - NIE SPRZEDAWAJ SIĘ.
Najlepiej, jak lewicowcy, którzy, podobnie jak konfederaci, otrzymali w wyborach po kilka głosów procentowych, wypowiadają się jakby w imieniu 11-tu milionów wyborców ‘KW Totalna Demokracja’ sugerując, że wszyscy wyborcy z rzekomego ‘anty-PiS’, również są za aborcją, pogrzebaniem Kościoła i realizacją całej reszty tych ich ‘ideałów’.
Co za buta!
19:50 „pogrzebanie Kościoła”, mocne słowa. Chyba są wierni gotowi utrzymywać instytucję swojej wiary?
Uważasz że były ksiądz który nie widzi nic złego w przyjmowaniu Komunii Święyej na stojąco i na rękę nie sprzedał się masonerii = diabłu ?
Fajny wierszyk na temat pisowców słyszałem przed chwilą w "telewizorni" z ust jednej z posłanek KO:
"MOGLI ODEJŚĆ Z KLASĄ
ODESZLI Z KASĄ".
Tak jakoś mi się ułożyła druga zwrotka do tej wierszowanki -
LECZ ICH RADOŚĆ BĘDZIE KRÓTKA
JUŻ O TO ZADBA MINISTER BUDKA.
Jeszcze jeden wiersz, tym razem znaleziony w Internecie i jest to parafraza wiersza A. Asnyka- "Daremne żale".
"DAREMNY HEJT - PRÓŻNE WYCIE,
BEZSILNE ZŁORZECZENIA.
STRACONYCH KORYT ŻADEN SKOWYT
NIE WRÓCI DO ISTNIENIA".