Imigranci to tylko jeden z temacików przedwyborczych. Liczy się całościowy pomysł na Polskę – kim jesteśmy, dokąd zmierzamy i dostosowany do tego spójny program polityczny dla państwa.
Platforma i jej amerykańskie centrum wyborcze TVN miele wyłącznie indywidualistyczną ‘osobówkę’: kto, z kim, od kogo, dla kogo, co bąknął, jak wyglądał, gdzie był, ile zarabia itp. Do tego potok wyselekcjonoanych medialnych eventów i kreatywne czekanie na ten jeden, główny, który parę dni przed wyborami ma zabełtać ludziom w głowach i przesądzić o ich wyborze.
Gościu z 22.49, gdzie ty żyjesz? co ty bierzesz? wylewasz z siebie tą propagandową pisowską papkę, jesteś typowym funkcjonariuszem pisowskim dla którego najważniejszy jest przekaz partii nawet jeżeli on szkodzi Polsce, zastanów się co robisz? co chcesz osiągnąć powtarzając te brednie?
05:07 kim ty jesteś ? Gdzie chcesz mieszkać? Komu służysz ? Używasz mózgu czy tylko TVN i Gazeta Wyborcza ?
5.07
Chcę aby lotnisko było w Berlinie, po co CPK, abyśmy dostali imigrantow, aby PanTusk był premierm, aby nie domagać się odszkodowania za wojnę, zlikwidować mur na granicy i mieć Rząd w Berlinie. Będzie Super.
Gość_Rokiw, dzięki za niebagatelną merytorykę.
PS
Z przemówień D.Tuska najbardziej utkwiły mi w pamięci dwa jego zdania:
"Jesteś katolikiem, chcesz przestrzegać dekalogu, wierzysz w fundamentalne zasady chrześcijaństwa, rozumiesz Jezusa Chrystusa? To nie możesz głosować na PiS czy Konfederację".
Wprawdzie Kościół i państwo powinni być neutralni względem siebie, ale wobec powyższego stanowiska byłego wysokiego aparatczyka UE, oczekuję stanowiska Episkopatu.
POsrance,POpaprance, Poyeby Oszołomy,POlakopodobni?
Dziś przed katowickim Sądem Okręgowym ruszył proces byłego prezydenta Świętochłowic i byłego wpływowego polityka PO - związanego m.in. z europosłem Jerzym Buzkiem, byłym przewodniczącym Parlamentu…
A co tam u tego od granatnika i jego szemranego brata?
Czy po przegranych wyborach przez socjalistow, przeniosą sie do swoich towarzyszy pod kijow?
Szerzej pojęty socjal jest formą urzeczywistnienia sprawiedliwości społecznej. Czy masz coś przeciwko, Gościu z 17:48?