Wybory 2024
Widzę dużo nowych kandydatów na banerach rozwieszonych na mieście .
Czy ktoś z nowych kandydatów ma jakiś ciekawy program ,jakieś pomysły na zmiany.
Nie narzucam ale warto zaglosowac na obecnych bo juz mają doswiadczenie. Nowy przyjdzie i bedzie sie uczyl od początku.
Starzy byli i nic nie zrobili, wolę nowych którzy będą się uczyć ale którzy mogą wnieść coś świeżego, a nie przyspawali się do stołków
Tak, zwłaszcza Czeremcha i Wałęsie. Jeden skopał policjanta, drugi podsłuchiwał współpracownicę...
Gdybym miał zagłosować na stare twarze to bym wolał zostać w domu i nie brać w tym udziału. Chcecie, żeby było tak samo jak jest czy lepiej bądź chociaż inaczej niż jest teraz.
18:21, tak, tak, głosujmy na starych, bo już dużo wiedzą i teraz to już charytatywnie radnymi będą. Nowi mogą wnieść dużo więcej, może w końcu więcej osób będzie brało udział w dyskusji, powie coś mądrego, podsunie trafne pomysły. Nie jedni i ci sami w kółko, a efektów żadnych nowych nie ma. Ja mam zamiar głosować na nowe twarze, na osoby, które nie pracują w samorządówce/budżetówce - to jest dla mnie priorytet, którzy mają już jakąś pozycję zawodową i wiadomo, że nie bedzie dla nich istotnie dorobienie się dietą czy powsadzanie rodzinki lub znajomych w jednostkach powiązanych.
Alergie mam też na kandydatów/kandydatki, którzy pracują w "państwówce", a dodatkowo ich żony/mężowie także. Jak taka osoba będzie obiektywna? Na przykład pójdzie na radę miasta, będzie musiał/-a zagłosować coś wbrew urzędującym, a mąż/żona pracownik. Nie ma szans na bezstronność i obiektywizm.
Albo żona/konkubina zatrudniona w firmie, którą zarządza kandydat. Brudna sprawa
E, niemożliwe. Takie rzeczy się nie zdarzajo
NO tak 18:21 głosuj na starych wyjadaczy, którzy na swoich ulotkach pi.....rzą coś o inwestorach, nowych miejscach pracy i tak co kadencja. Nie znoszę jak ktoś w tak prymitywny sposób próbuje mnie nabierać. Masz mój gest Kozakiewicza!
Tak mają, nadzieję na koryto 18:16. To tzw TKM.
Post dotyczy nowych twarzy może nam się przedstawia i napiszą coś o sobie a nie na tego głosuj na tego nie.
Głosuję ją kandydatów z ostatnich miejsc a nigdy z pierwszych
Gosciu 22:21 musisz wiedzieć, że na ostatnich miejscach też sa Ci " zasluzeni". Przyklad: Strojny
Prawda, ostatnie miejsce wybierają tez ci, którym nie udało się z 1 lub 2, bo wyborcy tak często z przekory dają szanse ostatniemu. Najgorzej mają ci w środku, a często to bardzo wartościowe osoby, ale zabiegające o miejsce w szeregu.