2 grudnia 2022 Nasze "głębokie państwo" (ang. deep state) pokazało do czego jest zdolne. Oto prawdziwe zagrożenie dla praworządności i demokracji (...)
RMF24 Czym jest "Głębokie Państwo" i jego "Głębokie Gardła"?
Bogdan Zalewski
Środa, 17 maja 2017 (13:59)
Nie wiem, czy relacje Donalda Trumpa z Rosjanami są demonizowane, czy są to słuszne ostrzeżenia. Nie wiem, czy wie, co mówi ... ktokolwiek, kto się w Polsce na ten temat wypowiada. Gołym okiem widać jednak jedno: Trump natrafił na potężną grupę oporu, potężne lobby przeciwników. Składają się nań politycy zarówno z ramienia Demokratów, jak Republikanów oraz gros wpływowych mediów. A jako że dziennikarze w Polsce mają w większości poglądy zbliżone do liberalnych żurnalistów za Oceanem, obraz politycznej sytuacji w Ameryce jest mocno zniekształcony. Zresztą nie o "poglądy" tu chodzi, to słowo jest na wyrost, bo oznaczałoby jakąś głębszą refleksję, racjonalną analizę, a tu mamy do czynienia raczej z sympatiami, emocjami i zwykłą modą. (...)
Tak jak dla Komora była formalność 07:54? Haha. Pisze tak dalej, dobre to jest.
Trzaskowski posadził na pl. Trzech Krzyży 24 drzewa lipy i głogi, które sprowadził z Niemiec, bagatela 14 tys. zł/sztuka.
Pytanie od internautów: dlaczego sadzicie niemieckie drzewa? Zeby Donald czuł się jak u siebie:)
10.21 nie wiem czy akurat Wielki Bu to debil, ty zapewne wiekszy
W ogole wszedzie piszą ze to byly bokser, ma cos wspolnego z psem?
Trzaskowski wygra w pierwszej. No chyba że Mentzen jakimś cudem da radę zyskać 30%. Ten z IPN nie ma nawet szans doskoczyć do 10%
"Ja ciężko pracowałem i ciężko pracuję całe życie tak jak wy ciężko pracujecie i dlatego powinniście mieć prezydenta który też będzie ciężko pracował" - fragment wczorajszego, "genialnego" wystąpienia kandydata na prezydenta. Uff alem się ciężko napracował żeby to napisać:-):-)
Mówisz o tym co dziwki na telefon klijentow załatwiał? No rzeczywiście świetny kandydat!
Tylko Trzaskowski! On już raz wygrał ! Teraz na 100% wygra! Mogę sue z wami założyć!
15;24 nie sugeruj tylko pisz co wiesz POdejrzewam ,ze masz falszywe info za ,ktore juz pewne osoby przepraszaly co do wstydu to moze?