Wychodzi na to,że dotyczy to tylko ministrów i premierów z PIS u ,ups wyjątek Marcinkiewicz -temu już NIE !!!! :) .
Dla wyborców Ruchu Poparcia Palikota:
http://www.youtube.com/watch?v=aULdcob9Jeg&feature=player_embedded#!
A ja stawiam na PiS bo spot mówi prawdę
Portal WikiLeaks ujawnił kolejną depeszę, w której można przeczytać m.in. o tym, jak Jarosław Kaczyński był postrzegany przez ambasadorów USA w Polsce. Depesza pochodzi z 9 sierpnia 2006 r. i można się z niej dowiedzieć, że prezes PiS został uznany za "najsilniejszą osobę w polskiej polityce".
Wybory - WŁĄCZ MYŚLENIE!
http://www.youtube.com/watch?v=Pcggk3JEn90&feature=player_embedded
"Problem polega na tym, że wielu ludzi jest niezadowolonych i to z przeróżnych rzeczy. Jeden z teściowej, drugi z żony, trzeci z chomika, a Kaczyński wszystkich ich zbiera"
"Gwiazda telewizji, dziennikarz i krytyk muzyczny Kuba Wojewódzki zabrał głos w sprawie nadchodzących wyborów parlamentarnych i przypomina "historię tak zwanej IV RP". - W kraju rządziły odwet, podsłuch, inwigilacja, partyjniackie cwaniactwo, dyktafony i tandetne moralnie sojusze."
To sobie gwiazdora i idola wybrałeś pismenie ;))) Dla takich jak on cwaniaczków być może i tak było. Ja żyłem spokojnie, myślę, że większość uczciwych, zwykłych ludzi też.. Nie będzie mi mówił żaden Wojewódzki na kogo mam głosować, nie dam się przestraszyć. Mój głos ma PIS ;)
Lubie fajne teksty ale nie takich, ktorzy pragna wsiadac do wehikulu czasu aby ogladac co bylo za mojej mlodosci. PIS to PZPR-bis
Ciekawy myk jest za to z Palikotem.
Scenariusz mógł wyglądać tak:
Tusk do Palikota: Słuchaj stary nie wygramy tych wyborów już dalej nie da się jechać na obietnicach, zrobimy tak że przez jakiś czas nie będziemy się lubić, będziesz poza partią, wystartujesz w wyborach ze swoim ruchem zgarniesz te od 5 -10% elektoratu który by nam i tak przepadł, my postaramy się wyprzedzić PIs z czym jak myślę nie będzie problemu media i większość artystów jest za nami, jak uzyskamy większość wtedy zawieramy koalicję i rządzimy dalej. Ci co głosują na Ciebie to tak jakby dalej głosowali na nas.
Palikot do Tuska: w zamian chciałbym tekę ministra ale wiesz tak żebym się nie narobił a zarobił
Tusk: No wiesz raczej wszystkie resorty są już obstawione przez kolegów, ale poczekaj obejmiesz posadę po Julci Piterze
Palikot: O O O widzisz, może być umowa stoi.
ludzie, zastanówcie się, co może oznaczać wspólny wieloletni atak na Kaczyńskiego następujących "partii": SLD, której czołowi politycy za swoich rządów uczestniczyli w największej ilości afer i dorabiali się majątków budzącymi wątpliwości metodami, PO które ilością afer i kompromitacji oraz praktyką wyprzedawania majątku narodowego próbuje im dorównać, oraz PSL, pachołków bez charakteru, kurczowo trzymających się stołków za cenę własnych poglądów i zdania. Zastanówcie się, dlaczego partie te mają wspólnego wroga - Kaczyńskiego, który próbował wprowadzić erę kontroli ciemnych interesów i elit, który starał się wyrównać szanse i nie dzielił kraju na nędzarzy i panów z salonu, który chciał Polski bez korupcji, kolesiostwa i wyzysku zwykłego robola.. Ruszcie makówki i pomyślcie: dlaczego te partie i ich media, publicyści, gwiazdy i inne 'autorytety', wszyscy, tak bardzo nienawidzą jednego człowieka i od lat chcą go zniszczyć? Czy tak trudno odróżnić polityka z prawdziwego zdarzenia, nastawionego na poprawę bytu rodaków od zwykłej świni przy korycie?
I czyz to nie prawda, ze "ciemny lud" wszystko kupi. Przyklad powyzej. Zapytaj tego najlepszego @gosc 17-40, co porabial w swej willi gdy jego "poddanych" ubecja wiezila. Slaczego wtedy nie walczyl o szczytne idealy.