Przepraszam czerwca
Wybory i zmiany są konieczne
do 09:23 gość Józek - OSM to przykład jak nie należy rozłożyć spółdzielni na łopatki. Krzemionki powstały jako odłam OSM, bo w okolicy powstały nowe osiedla: Stawki, Rosochy, Ogrody i należało utworzyć nową administrację do zarządzania zasobami Krzemionek. Spółdzielnia krzemionki funkcjonowała dobrze, ale do czasu. Od bardzo niedawnego czasu nie jest zarządzana lecz rządzona.
Czy ktoś już wie, w jakich dniach będzie Walne? Na stronie OSM jeszcze nie widzę info.
Wodzu, trzeba przyznać, że fantazję to ma Wódz iście ułańską :)
18:24. Droga Halino, muszę Cię rozczarować, ale nie jestem Panem Przewodniczącym Rady. Przykro mi, że Cię zawiodłem.Tak nawiasem mówiąc, to zadziwiająca jest twoja obszerna wiedza na temat kulisów funkcjonowania Rady i całej OSM, ale nie boisz się tak imiennie stawiać zarzutów publicznie? Ktoś może się poczuć zniesławiony, a historia tego forum zna już przypadki nieoczekiwanych zaproszeń do odwiedzin w KPP i udowodnienia słuszności zarzutów. Odważna jesteś.
Dlaczego Administrator nie puszcza mojego wpisu z 15;41 przecież on nikomu nie ubliża i jest zgodny z zasadami
Jestem członkiem OSM, przyznaję - rzadko chodzę na WZ, ale w tym roku wybiorę się. Jestem osobą młodą, ale nie jakimś podlotkiem bez doświadczenia zawodowego. Bardzo nie podobają mi się wypowiedzi osób tu na forum odnośnie młodych ludzi, typu, że młodymi łatwo sterować, że nie mają wiedzy, doświadczenia itd, że się ogólnie nie nadają do zasiadania w RN. Otóż młodzi ludzie są bardziej elastyczni, mają świeże umysły, są otwarci na ludzi i świat.
Tragiczne jest to, że w wielu spółdzielniach w Polsce dzieje się tak, że to tak naprawdę zarząd dobiera sobie osoby do rady nadzorczej, organizuje wyborców. Oczywiście trudno tu nawet mieć pretensje do takiego zarządu, czy takich kandydatów, pretensje trzeba mieć do nas samych, do członków spółdzielni, którzy nie chodzimy na zebrania, nie interesujemy się, tym samym dopuszczamy do takich sytuacji.
Mam nadzieje że frekwencja tym razem dopisze.
Jedynie likwidacja płatnych Rad Nadzorczych i przekazanie kompetencji ocennych w pełni dla członków i Walnych!.
A gdzie znajde rozliczenia finsnsowe, ilosc osob zatrudnionych, wysokosc pensji i takie sprawy?
a nigdzie bo przecież ochrona danych.