22:21
Zapytaj w Krzemionkach. Tam przewietrzyli 2.5 roku temu. Jeszcze teraz wiatr hula, po całej SM.
Zastanawiam się nad kandydowaniem do RN OSM - jestem osobą młodą, z werwą, mam wiedzę nt. spółdzielczości, nie związaną z żadnymi tzw. układami. Czy są tu jakieś "świeże" (nie mylić z "zielone") osoby, chętne do kandydowania?
potencjalny kandydat
ja Cię poprę
Aby kandydować do Rady OSM trzeba się zorganizować na wszystkich osiedlach w Ostrowieckiej Spółdzielni Mieszkaniowej aby na zebrania w każdej grupie przyszli ludzie młodzi którzy chcą kandydować oraz ludzie którzy na każdym zebraniu ich poprą w większej ilości niż ludzi związanych z Radą Nadzorczą i Zarządem Jest to możliwe wygranie wyborów przez młodych nie związanych z obecnym stanem, mam nadzieje że dokona się taka zmiana i będzie poszanowanie tych którzy są właścicielami rzeczywistymi OSM i płacą na utrzymanie Zarządu i Rady a oni uważają że to oni są właścicielami spółdzielni.Ja was poprę i wesprę.
ja też się zastanawiam nad kandydowaniem. Tylko kto poprze osobę, której nie zna...
A "starzy" właśnie żerują na tym, że innym się nie chce. Spróbuj zrobić ulotkę pochodzić po mieszkaniach , przedstawić się, że chcesz startować i dlaczego. Zobaczysz efekty będą pozytywne. Trafisz też na opór w osobach zakorzenionych, ale tym się nie zrażaj. Zawsze na drodze do sukcesu są przeszkody, ale tym bardziej smakuje sukces. Powodzenia.
13:12, ak, ja bym chętnie pochodziła, ale to nierealne - musiałoby to zająć strasznie dużo czasu. Iść do każdego mieszkania, z każdym zamienić parę zdań, bardzo chętnie - tyle, że pracuję, a to wymagałoby strasznie dużo czasu... :/
Wczoraj, 11:17.(Potencjalny kandydat). Po co chodzić po mieszkaniach, jak można na forum przedstawić swoja kandydaturę. Nie będzie żadnego uchybienia formalnego, a informacja dotrze do szerokiej rzeszy członków OSM tym bardziej, że już właśnie tu na forum dokonano wnikliwej, imiennej oceny członków obecnej Rady OSM. Uważam, że należy przyjąć tę formę prezentacji kandydatów jako demokratyczną i osoby zgłaszające swoje kandydatury dopiero na zebraniu, nie powinny być brane pod uwagę w wyborach.
12:51, mnie też nikt nie zna, ale spróbować można. Nic nie tracimy :)
Prezes jest ok zarząd jest ok
No to all is GOOD !
Ja wybiorę nowe twarze
I KTO TO MÓWI przedstaw się gościu z 14;08 za co są OK
Popytajmy w krzemionkach moze by dali kilka wskazówek oni maja z góry i jak widac po samej windykacji i mieszkańcach w mieście stawiani sa za wzor. Patrzyłam na stronę internetową Przewodniczący Orlowski codziennie jest pod tel. umówmy się na spotkanie.
Komuś bardzo zależy na tym żeby zburzyć to co dobre. Ciekawy jestem komu??? Mieszkam w budynku OSM i nie chciałbym mieć tego co mają w Hutniku czy w Krzemionkach. Przy bloku mamy dużo zieleni. Z tego co wiem wszystkie już budynki w OSM są docieplone. Czynsz jest na poziomie niższym niż w pozostałych spółdzielniach w mieście. To wynika z dobrego zarządzania spóldzielnią. Komu więc i po co zależy na tym żeby było źle?
Co to da jak głosować i startowac moga jedynie czlonkowie OSM a młodych nie stac aby kupic mieszkanie wiec czlonkamu sa sami starzy ktorych przyjdzie ok 50 osób którzy na chybil trafil kogos wybiora. To jest farsa. Jedynie ten co sie dostanie to ma profity. Bo potem moze kogos z rodziny ulokowac gdy zwolni sie miejsce pracy w OSM. Prosze przejsc sie po OSM i poczytac na tabliczkach przy drzwiach kto tam pracuje. Bardzo znane nazwiska z Rady Miasta.
Podaj mi choć jedno to uwierzę
Też popieram aby wystartowały w wyborach nowe osoby i dobry pomysł, aby zrobić ulotki - właśnie Ci co mają predyspozycje do działania w takiej sferze i odwiedzili mieszkańców bo ja chętnie porozmawiam z "nowymi twarzami" (a nie z zasiedziałymi od lat) i chętnie poprę. Nowy powiew świeżości jak najbardziej potrzebny w naszej Spółdzielni.