Ktoś słusznie zauważył, że jeszcze 4 miesiące temu ten rząd nie był w stanie zapewnić nauczycielom i pielęgniarkom 4.000 zł brutto w przyszłości, a przed wyborami obiecuje taką kwotę każdemu jako płacę minimalną. Kuriozalne jest to, że podwyżki płacy minimalnej nie obejmą - uwaga ...służby zdrowia i oświaty, a także m.in. służb mundurowych, bo podlegają innej ustawie. O! Ale PiS doskonale wie, że to nie oni zapłacą za te wynagrodzenia. To kolejny łatwy, ale i bandycki sposób na podreperowanie budżetu pieniędzmi obywateli, bo przecież ktoś od tego musi zapłacić ZUS i podatek - prawda? Zobaczymy w październiku jak bardzo rozgarnięty mamy naród
Nie manipuluj bo bzdury piszesz. Mamy bardzo dobry rząd, który będzie rządził dalej. Jeśli masz z tym problem to trudno.
Pis zdeklasuje rywali ,ma ogromna przewagę
Kazdy madry zaglosuje na Pis wreszcie Polska sie rozwija
oswiata i tak duzo ma wakacje ,ferie i inne bakcyle starczy im,niemoga dostac podwyzek.lekarze to chyba biedni nie są raczej...wystarczy popatrzeć ...inni tez pracuja i chcieliby za cos nie tylko ochlapy...
16:24 to, że lekarz specjalista dużo zarabia to nic dziwnego; życie i zdrowie są bezcenne.
Nie mogę się nadziwić jak nasz kraj się pięknie rozwinął przez ostatnie cztery lata.
Służba zdrowie w czołówce światowej, edukacja na najwyższym poziomie, nauczyciele i lekarze całują po rękach naszego cudotwórcę z Nowogrodzkiej za ten skok cywilizacyjny do jakiego doprowadził ze swoimi geniuszami.
Dzięki 500+ do Polski walą drzwiami i oknami wszyscy którzy wyjechali kilka lat temu za granicę.
Na każdej ulicy stoi elektryczne auto, biało czerwone flagi powiewają w milionie mieszkań+.
Ludzie są uśmiechnięci, serdeczni i mili.
Życzę wszystkim żeby PiS rządził drugą kadencję a wtedy zobaczycie swój dobrobyt na wzór Grecji.
Miłego wieczoru pisiorki.
Dzięki,My również życzymy tego samego.
siedz za granica i niewracaj emigrancie
Takich odpowiedzi się właśnie spodziewałem drodzy katolicy.
Plujcie jadem jak papa rydzyk nakazał pisiorki
Emigranci siedź dalej na zmywaku wszak kiedyś same "elity" wyjeżdżały
Dzięku Emigrancie! Nareszcie przyszedł na forum ktoś normalny. Nie zamroczony jałmużną 500+.
Ale jaką jałmużną? Ja nie mam 500+ ale też nie zazdroszczę tym co dziś dzieci rodzą. Mnie akurat nie jest dziś dobrze bo ceny rosną, ja profitów nie mam, żadnych 500+, spóźniłam się, ale i tak widzę zmiany u rodzin wielodzietnych i jestem zadowolona z tego powodu. Nie każdy jest zaradny i da sobie radę dzisiaj, a rzeczywistość nie jest taka kolorowa..Za PO nie było więcej i nie narzekałeś.
Dzięki za życzenia. Na pewno PIS będzie rządził kolejne cztery lata. Komu to nie pasuje niech emigruje, nikt nikogo na siłę nie trzyma. Tyle, że w Polsce najnormalniej.
"Kazdy madry zaglosuje na Pis wreszcie Polska sie rozwija"
Zaskoczę cie wiedzą naukową, ale w każdej społeczności jest najwięcej ludzi "niemądrych". Skąd też przy systemie "demokracji" jaką mamy ci ludzie mają większość i tą większością decydują, w jakich warunkach ludzie naprawdę mądrzy będą żyć. Także to by było na tyle w kontrze do twojej tezy. Dla potwierdzenia przytoczę coś takiego:
Ludzi zarabiających minimalną jest najwięcej, a zarabiają minimalną, bo ich decyzję są tyle wartę. I to właśnie ci ludzie mówią innym jak mają żyć.
Może cię zaskoczę, ale nawet ci niemądrzy, którzy swoimi wyborami/ głosami w 2007 r. oddali władzę w ręce PO/PSL, zmądrzeli w większości, gdyż nauczyli się na błędach....swoich błędach.
Polacy już przestali łykać te neoliberalne ścieki o wartości człowieka mierzonej wysokością jego pracy.
* płacy, a nie pracy
Może i przestali, ale z mojego punktu widzenia po prostu "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Ja tam nie widzę żadnej mądrości skoro głosują tak samo, na to samo, tylko polaryzacje zmienili. Pewnie za następne 4 lata znów się przerzucą na coś tylko inaczej opakowanego, a będącego tym samym.