Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Wymiana oleju w automacie - gdzie w Ostrowcu? (Renault Scenic 1.9 DTI)

Ilość postów: 19 | Odsłon: 2683 | Najnowszy post
  • Wymiana oleju w automacie - gdzie w Ostrowcu? (Renault Scenic 1.9 DTI)

Witam.

Gdzie w Ostrowcu wymienić olej w automatycznej skrzyni biegów w Renault Scenic 1.9dti?

Gość_qubba1982
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Wymiana oleju w automacie - gdzie w Ostrowcu? (Renault Scenic 1.9 DTI)

Nie wymienia się oleju w automacie w skrzyni i każdy fachowiec Ci to powie,ale każdy "fachowiec" Ci powie,że jednak trzeba.Póki nic się nie dzieje nie wymieniaj!

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Problem jest taki że skrzynia lekko szarpie przy zmianie biegów a wcześniej tego nie było więc czas na wymianę oleju.

Gość_qubba1982
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Wymiana oleju w automacie - gdzie w Ostrowcu? (Renault Scenic 1.9 DTI)

no to nie wymieniaj :) powodzenia ;)

Gość_automat
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Olej wymienia się , tak jak i filtr w skrzyni. Polecam specjalistyczny serwis właśnie tylko skrzyń automatycznych w Leszczynach pod Kielcami. Tam są właśnie fachowcy od automatów.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Właśnie najgłuszą rzeczą jaką można zrobić to nie wymieniać oleju w automacie, a "fachowca", który tak radzi można o 4 litery rozbić...automaty są dużo bardziej wrażliwe na jakość oleju i należy go regularnie wymieniać, zanim wystąpią jakiekolwiek objawy zużycia skrzyni. Jeżeli już skrzynia szarpie to polecam wykonać wymianę dynamiczną z płukaniem, które usunie wszelkie metalowe opiłki z układu. Jest to dużo droższa metoda od statycznej, w której wymieniana jest tylko niewielka część oleju. Jeżeli olej jest już bardzo przepracowany i zostanie wymieszany z nowym, to sama wymiana częściowa może nie przynieść oczekiwanych rezultatów, a wręcz przeciwnie może nawet lekko pogorszyć działanie skrzyni.

Gość_Ostrowiak
        Zgłoś
        Odpowiedz

w starych skrzyniach 90 lata się wymienia , w nowych jak się nic nie dzieje NIE RUSZAĆ !!!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Nie wiem jak się sprawa ma w najnowszych skrzyniach (2010 - 2015), ale automaty z lat 2000 - 2005 i starsze wymagają zmian oleju - np. Hondowskie skrzynie AT (w niektórych egzemplarzach filtry są niewymienialne). Możliwe, że w najnowszych skrzyniach AT wymiana oleju nie jest polecana z powodu ich (jeszcze) małego przebiegu...

Gość_Ostrowiak
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

serwis car auto na kolonii

Gość_Paul
      Zgłoś
      Odpowiedz

Masz może adres dokładny lub telefon.

Gość_qubba1982
        Zgłoś
        Odpowiedz

autowałek na końcu iłżeckiej

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

ludzie co wy wpisujecie o NIEwymianie oleju w autoamatch (nowych starych).Olej musi być wymieniany,jedynie w Saabach w manualach producent nie wymagał wymiany

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Mam taką samą skrzynię i identyczny samochód i dobrze Ci mówią tu co niektórzy że jeśli wymiana to TYLKO w autoryzowanym zakładzie -ja wymieniałam pod Kielcami w Leszczynach u Zapały generalnie polecam Ci ten warsztat -Broń Cię Boże nie rób tego w Ostrowcu -tu nikt nie ma o tym zielonego pojęcia o automatach .Wymienili mi olej na zimnej skrzyni !!! przez co miałam za dużo oleju w skrzyni i rozwalili mi przez to elektrozawory co mnie kosztowało 1,5 tys zł !! Koleżance też w automacie wymieniając olej zrobili dziurę w chłodnicy ..daj sobie spokój i nie ryzykuj ...mniej wbrew pozorom zapłacisz w autoryzowanym warsztacie za każdą naprawę automatu niż w przypadkowym miejscu gdzie Ci więcej popsują niż naprawią...

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Dopowiem Ci jeszcze że u mnie zaczynało się od wyświetlana ikonki od skrzyni i po jej wyświetleniu skrzynia przechodziła w stan pracy awaryjnej też delikatnie szarpało przy zmianie biegów -dobrze zacząć od zmiany oleju ale musisz liczyć się też z tym że mogą to być elektrozawory a to już droższa naprawa .

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

w tiptronicach się nie wymiania, w multitronikach tak.

no chyba ze sie cos ze skrzynia dzieje to wymieniac

mowa o audi

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Wymiana oleju w automacie - gdzie w Ostrowcu?

Witam , szukam warszatu do wymiany statycznej oleju w skrzyni powershift ford, co polecacie sprawdzonego?

Gość_oli
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                  • Odp.: Wymiana oleju w automacie - gdzie w Ostrowcu?

Tylko nie piszcie o Poznańskim na Iłżeckiej- po remoncie skrzyni na którą wydałem kupę kasy skrzynia padła po 3 miesiącach przy bardzo małym używaniu samochodu.

Gość_Niedajcie się nabrać
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Odp.: Wymiana oleju w automacie - gdzie w Ostrowcu?

mój boże

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -