Ubrania, zajęcia dodatkowe, to wszystko kosztuje 12:12. Przy małych zarobkach rodziców wcale nie jest tak dobrze, że można coś odłożyć. Nawet mając to dodatkowe 500 zł. Tak jak pisałem, każdy ma inną sytuację i potrzeby.
na co poszło 500+?? pewnie Karyny przepiły ;-)
Ale ludzie jesteście s...... y. Takie jadowite żmije.
Gdzie karyny mają 500 plus, tipsy, solara i tyle
Gdzie mają? Odkąd pewien Żydek ukradł pomysł kolegom i nazwał go Facebookiem karyństwo i sebostwo przeniosło swoje mizerne życia na cyfrową stronę :) Pozakładały grupki i chwalą się tym jak pozarastały i co to nie one :) Lem miał jednak rację. Nie wiem co jest większym nieporozumieniem - to forum bez moderacji (hajs z reklamek ma się zgadzać, ale ja mam adblocka:)) czy spottedy i inne nowomodne wynalazki :)
Niebywały sukces gminy ... szczególnie że każda gmina w Polsce może się takim osiągnięciem poszczycić.
Do zdalnych lekcji wystarczy tablet za 5 stow.
Tak z ciekawosci to wiadomo jakie kryteria rozdzielania tych laptopow?, kto dostanie a kto nie?
Patrząc na ceny laptopów to do celów edukacji powinien sie zmieścic w 1500 zł wraz z oprogramowaniem. juz to widzę , jak dzieci szanuja taki sprzęt i bedzie latami słuzył. za trzy tysie, to chyba do gier, ale moze taki jest zamysł.
Zamysł jest taki jak przy każdym przetargu rządowo-samorządowym. Ma kosztować :) Przecież to jasne i logiczne. Nie od dziś powtarza się ten sam schemat. Robimy ofertę z konkretną specyfikacją i kto ma wygrać, ten wygra. Przecież ten $ jest publiczny :)
Słuchałem dzis radia ostrowiec jak jechała na wójta Bałtowa własnie w sprawie laptopów. Wszyscy wiedza , że trwa wojna miedzy włascicielami parku jurajskiego a wójtem bałtowa.
Powiem krótko...........żenujące radio bo wiadoma czyja tuba
1500 to przesada ale już nieco ponad 2000 można spokojnie kupić sensowny laptop.
sensowny? do czego? Jako domowy? czy do zdalnej nauki?
Policz ile pieniedzzy dostaly gminy na ten cel razem?
Nie jedno dziecko, w której rodzinie dzieje sie srednio, nie chciałby dostac takiego prezentu.
https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/kiano-slimnote-14-2-intel-celeron-n3350-4gb-ram-500gb-32gb-dysk-win10.bhtml
co wiecej trzeba?
prosze policzyc ile w gminie ostrowiec razem na zakup sprzetu tego typu dostały gminy
To sa straszne pieniadze
Nie ma na tyle innych rzeczy, a mamy rozdawać luksusy?
Możesz jasno określić jakie masz zastrzeżenia? laptop miał być do pracy w szkole a nie do gier a sam laptop nie jest przeznaczony dla rodzin w których jest średnio tylko raczej słabo a nawet bardzo słabo jak nie są w stanie dziecku kupić używanego laptopa za 500-700 zł który będzie lepszy od tego za 1500 który jest w sklepie.
Spokojnie i rzeczowo zadaj pytanie. Oddychaj głeboko
Wiadomo gdzie beda kupione te laptopy?