Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                  • Odp.: Z rządowego wsparcia 15 laptopów trafi do uczniów z gminy Bałtów!

A czy to ważne? Powinny byc wytyczne, i z góry zapewnione , ze oprogramowanie , w takiej chwili jest załatwione za przysłowiową złotówkę. Firmy na to poojda, bo maja mozliwosc uczyc na swoich produktach, a to najlepszy marketing.

I teraz dla oponentów zanim zaczna stukac; Wiesz co to konfiguracja laptopa? co to ram, dysk i procesor? Czy do odczytania paryu danych potrzebujemy sprzetu za kase, gdzie to robi za grosze zegarek z alliexpres?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

No widzisz nie znasz się kupując badziew więcej stracisz niż zyskasz, biznesowe laptopy sprzed kilku lat będą dłużej żyły niż to badzie które ktoś wstawił. Nie wiem skąd mit o oprogramowaniu za 1 zł, nawet jak tak pisze jest wcześniej wliczone w cenę laptopa. Sprawdzałem ceny laptopów i co ciekawe ich ceny wzrosły zamiast spaść jak to twierdzisz, bo jest obecnie na nie duży popyt.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Pierdolisz jak potłuczony

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

podaj specyfikacje sprzetu , jaki pozwli na prace zdalną

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

naukę

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie wiem jak jest w innych szkołach ale moje dziecko łączy się z nauczycielem poprzez messengera i tam nawet laptop nie jest potrzebny.

Ten laptop kosztował 26 marca 1999 zł teraz 2800

https://www.x-kom.pl/p/545455-notebook-laptop-140-asus-vivobook-14-x412da-r5-3500u-8gb-256-w10.html

Ten kosztował 28 marca 1199 zł

https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-laptop-s145-5405u-4gb-128ssd-14-w10.bhtml?utm_source=2381265%7Cdigidip+PL&utm_medium=TradeDoubler&utm_campaign=%28TradeDoubler%29&utm_content=%2F

Ten kosztował laptop-aspire-5-i7-8gb-256ssd-mx130 2699 teraz 3399

https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/acer-laptop-aspire-5-i7-8gb-256ssd-mx130-w10.bhtml?utm_source=2381265%7Cdigidip+PL&utm_medium=TradeDoubler&utm_campaign=%28TradeDoubler%29&utm_content=%

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Chiny będące kluczowym dostawcą części przez jakiś czas nie produkowały. Jest okazja zarobić więc zarabiają. Nie jest to towar pierwszej potrzeby i nie ma terminu przydatności. Ja słyszę w hurtowniach śpiewkę, że lockdown, wahania kursu walut, brak dostaw itp. Jeszcze na początku roku sami się zgłaszali by brać towar paletami.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 42

Odp.: Z rządowego wsparcia 15 laptopów trafi do uczniów z gminy Bałtów!

Reasumując: publiczne pieniądze są niczyje a sprzęt kupowany w jakikolwiek sposób za ich pomocą po prostu musi kosztować. Nie ważne co jest w środku, ważne co jest na fakturze :) Ludzie zajmujący się trochę it lub mający styczność z przetargami, serwisem tych rzeczy wiedzą jak wygląda taki sprzęt po przejściu przez ręce użytkowników :) Ale... z dwojga złego wolę, by pieniądze były wydawane na pomoce naukowe, niż na zasiłki dla niepracujących alkoholików. Nie potrafię sobie wyobrazić co miała w głowie osoba, która uznała alkoholizm za chorobę wymagającą pomocy od państwa w postaci kolejnych pieniążków na przepicie. Równie dobrze możemy uznać, że ćpanie kleju, dopalaczy, czy innego świństwa również jest chorobą wymagającą pomocy publicznej.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ten kosztował laptop-aspire-5-i7-8gb-256ssd-mx130 2699 teraz 3399

czy ja dobrze rozumiem, ze tki sprzet jest niezbedny?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nic takiego nie pisałem, pisałem że można kupić wystarczający sprzęt w granicach 2000 zł a tu zapłacono po 3000 i nie wiem jakie ma bebechy to cudo, problem w tym że towar wystawiany do przetargu kosztuje drożej niż w sklepie. Państwo mogło zrobić przetarg ogólnokrajowy i wtedy cena powinna być teoretycznie niska.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

3000 zł na laptop dla dziecka z podstawówki, bo inny nie nadaje się do celów edukacyjnych? Hahaha

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Helikopter się bierze ZAWSZE za pełną stawkę godzinową od instytucji.

https://www.youtube.com/watch?v=PgCcsXJAga0&t=96s

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 49

Odp.: Z rządowego wsparcia 15 laptopów trafi do uczniów z gminy Bałtów!

Komputery otrzymają zapewne 1 września 2021 roku.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Bistro za Miastem
Branża: restauracja