W myśl nowych przepisów, pisanych tradycyjnie chyba po pijaku albo na kolanie, policja może wlepić każdemu 10 000 zł za wejście na trawnik, cmentarz.
https://strefabiznesu.pl/od-czwartku-zakaz-wstepu-na-wszystkie-cmentarze-miala-byc-zmiana-porzadkujaca-niestety-w-gaszczu-poprawek-wkradl-sie-blad/ar/c3-14920470
W Belgii za naruszenie przepisów jest 250 Euro, w Polsce wedle ostatniego rozporządzenia za wejście na teren zielony od 10 000 do 30 000. Proszę mi powiedzieć czy osoba pisząca te przepisy była normalna?
a widziałeś jakąś ustawę albo przepis w III RP, aby były normalnie napisane i bez wad? Ja nie pamiętam.
Od poniedzialku mozesz iść spokojnie do lasu,parku ,na spacer,na cmentarz w maseczce wg nowej ustawy z zachowaniem odległości.
Czyli znowu to samo. Robią kijową ustawę i ją nowelizują po kilka razy. To już powinien być jakiś syndrom Polaka.
Jesteś tego w 100% pewny? bo ja nie, już wielokrotnie co innego mówił minister a co innego było w realu.
na cmentarz możesz wejść bez problemu, nasze lokalne władze tego nie zakazują, policja może wystawic mandat jedynie do 1000 zł ewentualnie zgłoszenie do sanepidu a tamci mogą już wszystko, to forum i te tematy o koronawirusie to zlepek imbecyli..
Sugerujesz, że artykuł wprowadzał w błąd?
na ryby chcę pójść, będę mógł ?
Tak
No a jak będę chciał nad Wisłę jechać albo gdzieś indziej z dala od domu...?
Tak