Czy usuwac dziecku migdałka w znieczuleniu miejscowym czy ogólnym? Mój synek ma skierowanie na usunięcie i nie wiem co robic.
Nam lekarz powiedział ze decyzja nalezy do nas czy usuwac pod narkoza czy w miejscowym znieczuleniu.
potwierdzam, o formie znieczulenia decyduje lekarz anestezjolog..
jezeli chodzi o ostrowiec to jesli dziecko nie wazy 20kg to rodzic nie ma wyboru, bo zostaje tylko miejscowe znieczulenie, ale czy zafundowac dziecku takie przezycie...
mój brak wziął małego i pojechali do lublina i tam mu go usunęli pod narkozą i tego samego dnia wrócili do domu.
Ale moze jest ktos kogo dziecko mialo usuwany migdalek u nas w Ostrowcu w znieczuleniu miejscowym.Prosze napisac jak to dziecko znioslo.
Alunia zależy jak duże masz dziecko, ja bym mojemu 4-latkowi nie usunęła w miejscowym za duża trauma. Usuwaliśmy w ogólnym nie w O-cu w chirurgi jednego dnia.
Mój 5-latek miał usuwany migdał w Ostrowcu przez Klimasa w znieczuleniu ogólnym.Bardzo fajna opieka, lekarze nie ścigają rodziców jak w Kielcach, po zabiegu sala jednoosobowa z łazienką (taki standard). tak mnie to przekonało, że sam zdecydowałem się na taki zabieg również w Ostrowcu.
Mój syn miał usuwane 5 lat temu w znieczuleniu ogólnym, u nas w szpitalu. Wszystko przebiegło bez komplikacji, dostaliśmy salę 2-os., ale byliśmy sami, mogłam z nim być cały czas.
Mój 4,5letni syn miał usuwany w zeszłym roku migdałek w Ostrowcu w znieczuleniu ogólnym. Jestem bardzo zadowolona przez cały czas byłam z synem po operacji sala jednoosobowa z łazienką opieka pań pielęgniarek i lekarza prowadzącego bardzo dobra, bardzo mili dla dziecka. Po wybudzeniu syn czuł się dobrze nie wymiotował, ale to różnie bywa u każdego.
Ja tez usuwałam dziecku około 7 lat temu w Ostrowcu,wtedy miał 6 lat, w znieczuleniu miejscowym.Cały zabieg trwał może 10 minut,chociaż dla mnie to była wieczność.Wyszliśmy tego samego dnia,zero powikłań,parę dni narzekał na ból gardła,ale wszystko było do przeżycia.Dla niego najfajniejsze było zalecenie ,żeby jeść lody.
moje dziecko miało usuwanego 3 migdałka u znieczuleniu miejscowym w Ostrowcu ma 3.5 roku i było spoko.była bardzo dzielna.
zabieg trwał 10 min po 2.5 godzinach byliśmy w domu a w domu to jakby nic nie miała usuwane normalnie się bawiła zaczeła lepiej słyszec.Bardzo się cieszyła bo lody jadła :-)jesteśmy po zabiegu tydzien i jest super:-)
Tak jak pisałam wyżej,wyszliśmy tego samego dnia, a na drugi dzień było już wszystko w porządku.Lekki dyskomfort tylko odczuwał pierwszego dnia,myślę że z tytułu tego znieczulenia.
kiedy macie planowany zabieg i do jakiego lekarza chodzicie